Siyaset Bakan Kılıç: Devlet öğrencileri korumakla mükelleftir
Paylaş
Bakan Kılıç: Devlet öğrencileri korumakla mükelleftir

Bakan Kılıç, apart yurtlarla ilgili yasal düzenleme yapılacağı sinyalini verdi

Öğrenci evleri tartışmasında bir açıklama da Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'dan geldi.

Haberin Devamı

Suat Kılıç, Devletin öğrencileri korumakla mükellef olduğunu söyledi.

"Anayasamızın apaçık maddelerinde yer aldığı biçimiyle; Devlet gençleri alkol ve madde bağımlılığından korumakla mükelleftir. Devlet gençlerin beden ve ruh sağlığını korumakla mükelleftir."

Kılıç, Başbakanın öğrenci evleriyle ilgili açıklamasının, yaşam tarzına müdahale olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi.

Suat Kılıç kaygıların kaynağında apart öğrenci yurtlarının olduğunu ifade etti.

"Başbakanımız'ın hem bir baba, hem Türkiye'nin geleceğini düşünen bir siyasi lider hem de Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak kaygılanmasına sebep olan sorunun esas kaynağında apart yurt olarak işletilen yapılar vardır, buralarla ilgili ciddi kaygılarımız vardır. Özel hayatı bu kadar koruyan, hukukun üstünlüğüne bu kadar saygılı ve bağlı kalan, bireyin hukukunu bu kadar ön planda tutan, farklılıkları, farklı görüş ve yaklaşımları birlikte barış içinde yaşamayı gündemin birinci önceliği yapan siyasi hareketi bugün özel yaşama müdahale etmekle itham etmek en hafif ifadesiyle haksızlık olacaktır."

Haberin Devamı

Kılıç, apart öğrenci yurtlarıyla ilgili denetim sorunu olduğunu söyledi. Bu konuyla ilgili yasal düzenleme yapılacağının sinyalini verdi.

"Apart dediğiniz binalar bir, çoğunun tabelası öğrenci yurdu tabelası, iş yeri açma belgesi var mı çoğunda yok, Ruhsatlandırma süreçleri tamamlanmış mı çoğunun maalesef işletim belgesi yok.Bakanlar Kurulunda alınacak bir karar doğrultusunda özel sektör tarafından çalıştırılmakta olan yüksek öğrenim yurtlarını denetleme ve kriterlerini oluşturma görevi çıkartılacak bir kanunla Kredi ve Yurtlar Kurumuna devredilecektir. Atılacak bu adım sektördeki boşluğu ve başıbozukluğu büyük ölçüde kaldıracaktır."