Siyaset Bakan: Öcalan'la görüşüldü, görüşülecek
Paylaş
Bakan: Öcalan'la görüşüldü, görüşülecek

Bakan Ergin: İhtiyaç duyulan zeminde görüşmeler yapılmıştır, bundan sonra da yapılacaktır

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, açlık grevlerinin sona erdirilmesi sürecinde Abdullah Öcalan ile İmralı’da görüşüldüğü iddialarına ilişkin, "Devletin istihbarat birimleri, güvenlik güçlerimizin ve terörle mücadelede sürdürülen politikaların gereği, ihtiyaç duyulduğu zaman ve zeminde bu görüşmeler yapılır demiştik geçmişte. İhtiyaç duyulan zeminde bunlar yapılmıştır, bundan sonra da yapılacaktır. Bu anlamda yeni bir durum değildir" dedi.

Ergin, seçilen Yargıtay ve Danıştay üyelerinin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulundaki mazbata töreninden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'İMRALI'DA AİLEYE ENGELLEME YOK'


Süreçte Abdullah Öcalan ile İmralı Cezaevi’nde görüşme yapılıp yapılmadığı ve Öcalan’ın aile mensuplarıyla görüştürülüp görüştürülmediği yönündeki sorular üzerine Ergin, aile mensuplarının girişiyle ilgili herhangi bir sorun olmadığını ve bunun defalarca ifade edildiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konunun altını çizdiğini, kendisinin de birçok kez bu yönde açıklamaları olduğunu hatırlatan Ergin, "Cezaevinde, İmralı’da bulunan altı kişinin aile mensupları, cezaeviyle ilgili kendilerine tanınmış olan yasadan kaynaklı haklar, bunlar kullandırılıyor. O anlamda herhangi bir engelleme söz konusu değil. Yalnız Öcalan’ın avukatlarına ilişkin bir süredir uygulanan bir durum vardı. Onunla ilgili sıkıntılar var ama onun dışında cezaevi koşullarıyla ilgili İstanbul Silivri’dekiler hangi şartlardan istifade ediyorsa Ankara Sincan F tipindekiler hangi şartlardan yararlanıyorlarsa İmralı’da da aynı rejim geçerli" diye konuştu.

Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülüp görüştürülmeyeceği sorusuna karşılık Ergin, bunun önümüzdeki süreçte görüleceğini ifade etti.

Bir başka gazetecinin "Süreçte Öcalan ile görüşme oldu mu?" sorusuna ise Ergin, şu yanıtı verdi:

"Zaman içinde defalarca ifade ettik, devletin istihbarat birimleri, güvenlik güçlerimizin ve terörle mücadelede sürdürülen politikaların gereği, ihtiyaç duyulduğu zaman ve zeminde bu görüşmeler yapılır demiştik geçmişte. İhtiyaç duyulan zeminde bunlar yapılmıştır, bundan sonra da yapılacaktır. Bu anlamda yeni bir durum değildir. Yıllar önce de sorulan bu soruya aynı cevapları verdiğimi hatırlıyorum. Bugün de aynı noktadayım."

AA

Haberin Devamı