Gündem Bakan Ömer Çelik'ten flaş Almanya açıklaması!

Bakan Ömer Çelik'ten flaş Almanya açıklaması!

Paylaş
Bakan Ömer Çelik'ten flaş Almanya açıklaması!

AB Bakanı Ömer Çelik Almanya ile yaşanan krizle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, "Almanya'nın bunu AB meselesi haline getirmesine izin verilmemesi gerekir" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik Almanya ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çelik şunları söyledi:

(Merkel'in açıklaması) Talihsiz bir açıklama. Bu mesele Almanya ile Türkiye arasında yükselen bir meseledir. Almanya'nın bunu AB meselesi haline getirmesine izin verilmemesi gerekir. İkili sorunlar AB ile ilişkiye yansıtılmamalı.

Gümrük Birliği de kazan kazan meselesidir. AB tarafından yayınlanan etkili analiz raporlarına bakınız güncellenmesinden AB de Türkiye de fayda görecektir. Hiç acelemiz yok. Sanki sadece Türkiye yarar sağlayacak gibi gösteriliyor. Gümrük Birliği teknik meseledir. Güncelleme lütuf gibi yansıtılıyor bu yanlış. Biz Gümrük Birliği'nin güncellenmesi konusunda, bu konunun koordinasyonu Ekonomi Bakanlığımız tarafından yürütülmektedir. Bunu ülkelerin siyasi değerlendirmelerine açmak son derece yanlıştır. Sayın Başbakanımız Alman şirketlerini topladı, dinledi gerekli açıklamaları yaptı. Biz Gümrük Birliği güncellenmesini teknik bir mesele olarak ele alacak iradeye sahiplerse biz de sahibiz. Ticari ilişkiler kendi rayında yürümeli.


ALMANYA'YA ADİL ÖKSÜZ NOTASI


Biz sürekli hukuk içerisinde uyarıları Almanya'ya yapıyoruz. FETÖ'cülerin Almanya'da saklandığı açık. Adil Öksüz meselesi çok açık. Biz müttefikiz dost bir ülkeyiz. Hiç bir dostumuz bir katili barındıramaz. Darbe girişiminde açık sorumululuğu olan birisinin bir dostumuz tarafından barındırılıyor olması sakıncalıdır. 'Adil Öksüz Almanya'da mı?' sorusuna 'Yalanlayamam da doğrulayamam da' cevabı verildi. Bunun ne anlama geldiğini biliyoruz. Müttefiklerimizden beklediklerimiz şudur; DEAŞ ne ise FETÖ odur.


MERKEL NE DEMİŞTİ?


Almanya Başbakanı Angela Merkel dün yaptığı açıklamada, Türkiye ile Gümrük Birliği anlaşmasını güncellemeyeceklerini ifade etmiş, "Bu noktada Türkiye ile Gümrük Birliği anlaşmasını sürdürmek için ek çaba göstermeyiz" demişti.