Gündem Bakan Osman Aşkın Bak: Sokakları uyuşturucu çetelerine bırakmayacağız

Bakan Osman Aşkın Bak: Sokakları uyuşturucu çetelerine bırakmayacağız

Paylaş
Bakan Osman Aşkın Bak: Sokakları uyuşturucu çetelerine bırakmayacağız

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Her mahalleye tesisler yaparak, basketbol, tenis, voleybol sahaları yaparak uyuşturucu ile mücadele edeceğiz. Uyuşturucu çetelerine sokakları bırakmayacağız." şeklinde konuştu

Çeşitli incelemelerde ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kastamonu’ya gelen Osman Aşkın Bak, Cumhuriyet Meydanı’nda AK Parti seçim standını ziyaret ederek vatandaşlarla çay içti. Nasrullah Meydanı’nda esnaf ziyaretinde bulunan Bak, iş yeri sahipleri ve müşterileriyle bir süre sohbet etti.

Haberin Devamı

Daha sonra Hasan Doğan Spor Tesisleri’ne geçen Bak, burada Kastamonuspor Yaz Spor Kurslarına katılan çocuklarla futbol oynadı. Çocuklarla penaltı atışı yapan Bak, kalede yaptığı kurtarışlarla beğeni topladı. Kastamonu Doğa Kültür Köyü’nde amatör spor federasyonu üyeleriyle de bir araya gelen Bak, yaptığı konuşmada, Kastamonu’da yapılan spor tesislerinde incelemelerde bulunduklarını ifade etti. Kente yapılacak yeni tesisler hakkında bilgi veren Bak, "Spor salonunun ihalesini temmuzda yapıyoruz. Onun dışında Kastamonu’ya merkezde 12 bin 500 kişilik butik stadyum yapıyoruz. İlçelere sporu destekleyen yatırımlar yapacağız." diye konuştu.

Amatör sporun önemine değinen Bak, şöyle devam etti: "Bana göre amatör spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri birer kahramandır. Mahalledeki gençleri, çocukları içkiden, uyuşturucudan kötü alışkanlıklardan korurlar. Çocuklara topluma faydalı bireyler olmayı, insanlara hizmet etmeyi öğreten kurumlardır. Burada yöneticilik yapmak kolay iş değildir. Kimi zaman çocukları ısıtmak için yeri gelir evlerindeki kömürü getirirler. Ben bunu yaptım inanıyorum ki birçok arkadaşınız da yapmıştır. Şimdi şartlar çok daha iyi. O çamur sahalarda, soğuk sahalarda antrenmandan gelip sıcak duş nerede. Çamur sahaları biliyorsunuz AK Parti iktidara geldiğinde yeşil saha yüzde 44’tü. Şimdi yüzde 99’larda."

Haberin Devamı

Bakanlık olarak amatör spor kulüplerine yardımlarda bulunduklarını anlatan Bak, "Bakanlık olarak nakdi ve ayni olarak 100 milyon liraya yakın yardım yapıyoruz. Daha da artırmayı, daha fazla desteklemeyi arzuluyoruz. Her şeyde varız. Çünkü sizin yaptığınız o görev çok kutsal. Buradaki antrenörler özveriyle çocuklarına bakar gibi sporculara bakıyorlar. " ifadesine yer verdi.

"UYUŞTURUCU ÇETELERİNE SOKAKLARI BIRAKMAYACAĞIZ"

Amatör sporcu sayısını artırmaya çalıştıklarını belirten Bak, şöyle devam etti: "Amatör spor kulüplerindeki yöneticiler, bu toplumu dizayn edecek yönlendirecek kişiler sizlersiniz. Mahallenin gençlerini uyuşturucu tuzağından kurtaran birer kahramandır amatör spor kulübü yöneticileri. Sokaklar amatör sporcuların olacak. Her mahalleye tesisler yaparak, basketbol, tenis, voleybol sahaları yaparak uyuşturucu ile mücadele edeceğiz. Uyuşturucu çetelerine sokakları bırakmayacağız. Sokaklarda amatör spor kulüplerinin yöneticileri olacak. Sokaktan toplayıp spor salonlarına getirdiğiniz her çocuk bizim ülkemizin güçlü geleceği için doğru yolda bir çocuktur. Biz her türlü desteğe hazırız, amacımız amatör spor kulüplerinin güçlü olması." Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sporun içerisinden gelen biri olduğunu dile getiren Bak, "Biz şanslıyız. Sporun içerisinden gelen, Türk sporuna ciddi destekler veren, amatörlerin içerisinden gelen Cumhurbaşkanımız var. Amatör dendi mi onun için akan sular durur, çünkü kendisi de amatör spor kulüplerinde oynamış, yöneticilik, kaptanlık yapmıştır. Bize talimat verdi ne isteğiniz varsa yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Önümüzdeki günlerde önemli bir seçim olacağını belirten Bak, "24 Haziran seçimlerinde ülkemiz çok önemli bir süreci aşmış olacak. Kim ne derse desin, kim ne hesap yaparsa yapsın spor camiası bu dönemde aldığı destek kadar hiçbir zaman almamıştır. Mutlaka olacak çok daha iyi olacak. Biz amatör ailesinden Türk sporu için, bu ülkenin geleceği için içinizden gelen bir cumhurbaşkanının orada devam etmesi için destek istiyoruz. İnşallah 24 Haziran’da da sporun içerisinden gelen Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türk sporu büyümeye gelişmeye devam edecek." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Avrupa Futbol Şampiyonası’na talip olduğunu kaydeden Bak, "Bunda en büyük gücümüz yaptığımız modern stadyumlar, tesisler, futbolu seven bir ülke olmamız. Amatör sporlara, okul sporlarına verilen destek. Yetenek taramasına başladık. Şu ana kadar 423 bin gencimizin taramasını yaptık, yıl sonuna kadar 1 milyona ulaşacağız. Önümüzdeki yıl bu rakam 5 milyona ulaşacak. Türk sporunun altyapısını bu şekilde oluşturuyoruz." açıklamasında bulundu. Bakan Bak, konuşmanın ardından amatör spor kulüplerine yardım amacıyla çek verdi.