Gündem Bakan Soylu'dan mahrem imam operasyonu açıklaması

Bakan Soylu'dan mahrem imam operasyonu açıklaması

Paylaş
Bakan Soylu'dan mahrem imam operasyonu açıklaması

FETÖ'ye yapılan 'mahrem imam' operasyonunun ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan çok önemli bir açıklama geldi. Soylu, "Sadece bizim son günlerde tespit ettiğimiz önemli bir yerdeki önemli bir kişinin önemli bir değerlendirmesi mevcuttur; ‘Eğer beni bulmuşsanız anlaşılıyor ki bu iş çözülüyor’ demiştir" ifadelerini kullandı.

Fethullahçı Terör Örgütü'ne karşı 81 ilde yapılan en büyük operasyonun ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önemli açıklamalarda bulundu. Soylu, “Bir sökülme söz konusudur. Özellikle Mahrem imamlar operasyonu ile elde edilen sonuç itibariyle söylüyorum. Milletimiz sabırlı olsun. Devletimiz kararlıdır, bu konuda bu adımları atmaktan da bedeli ne olursa olsun çekinmeyecektir” dedi.


"YÜZEYİN ALTINA YENİ GİRMEYE BAŞLADIK"


Soylu, “Meseleyi sadece yapılan bir operasyondan ibaret görmek belki fotoğrafın tamamıyla ilgili bir eksiklik ortaya koyabilir” diyerek başladığı konuşmasında “FETÖ terör örgütünü basit bir örgüt olarak nitelendirenler hata ediyor. Bu örgüt uzun yıllardan beri şeytani planlarla Türkiye Cumhuriyeti devletini ele geçirmeye çalışan ve bu konuda birçok insanı da esir alan bir terör örgütüdür. Eğer operasyonlar yeterli olur diyenler varsa benim kanaattim onlarda yanılgı içerisindeler. Bunu İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. 4-5 ay öncesi operasyonların yüzeysel noktada olduğunu ifade etmiştim. Daha yüzeyin altına yeni girmeye başladık. Bu sadece bizim millete yönelik bir terör örgütü değildir. Evet merkezi burası olarak konuşlandırılmıştır. Pergelin sabit ayağını buraya koymuştur, diğer ayağı ile beraber de etrafımızdaki coğrafyaya ve dünyaya musallat olmaya çalışmıştır. Kim onlara destek oluyorsa olacaksa ki en yakın dost ve müttefik bildiklerimiz maalesef hala meselinin farkında değiller. Devletimizin bütün kurumları hem kendi sınırlarımız içinde hem uluslar arası alanda bu meselenin ciddiyetini anlatmaya çalışıyorlar. Bazıları anlıyorlar, bazılara anlamamazlıktan geliyorlar” ifadelerini kullandı.


"ERDOĞAN OLMASAYDI..."


Konuşmasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın FETÖ ile mücadelesine vurgu yapan Soylu “Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan olmasa idi bunu net bir şekilde söylüyorum, bu ülkede yaşayan herkes, lafı büyük söyleyen dahil herkes FETÖ terör örgütünün esareti altındaydı. Adım attırmazlardı bu ülkeye. Eğer Tayyip Erdoğan olmamış olsaydı, bu kararlılık olmasaydı, bugün özgür ve hür bir ülkede yaşamıyor olacaktık" dedi.


"SON GÜNLERDE TESPİT ETTİĞİMİZ ÖNEMLİ BİR KİŞİ"


"Tüm kurumlar, emniyet önemlidir, adalet önemlidir" diyen Soylu "Diğer bütün kurumlar önemlidir. Türk silahlı Kuvvetleri önemlidir. Bu konuda herkes büyük bir çalışma içindedir. Sadece bizim son günlerde tespit ettiğimiz önemli bir yerdeki önemli bir kişinin önemli bir değerlendirmesi mevcuttur. ‘Eğer beni bulmuşsanız anlaşılıyor ki bu iş çözülüyor’ Kendilerini ne kadar gizlediklerini ne kadar gizlilik esası içinde adım attıklarını bu bir örnek biz bunun binlercesi ile uğraşıyoruz. Bir sökülme söz konusudur. Özellikle Mahrem imamlar operasyonu ile elde edilen sonuç itibariyle söylüyorum. Milletimiz sabırlı olsun. Devletimiz kararlıdır bu konuda bu adımlar atmaktan da bedeli ne olursa olsun çekinmeyecektir” şeklinde konuştu.