Gündem Bakan toplantısında gazetecilere GBT!

Bakan toplantısında gazetecilere GBT!

Paylaş
Bakan toplantısında gazetecilere GBT!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın toplantısında basın mensuplarına polis tarafından GBT yapılması sıkıntı yarattı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleri ile biraraya geldi. Toplantı öncesi basın mensupları ilk olarak çalışma ofisinin bahçesindeki güvenlik sisteminden, sonra da kapıdaki polisler tarafından "Genel Bilgi Taraması"ndan (GBT) geçirildi.

Basın mensupları, kapıda bekletilmelerine neden olan uygulamayı anlşamaya çalışırken, GBT uygulamasından sonra içeri girmeyi başaran basın mensupları Bakan Yıldırım'a uygulamaya ilişkin sitemlerini bildirdi.

ÖZÜR DİLEDİLER

Gazetecilerin olaya tepki gösterirken Bakan Yıldırım'ın da yardımcısına, kapıdaki görevlilere "basın mensuplarını çok sıkmamaları" talimatını vermesi de dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan toplantı başladığı sırada ise EGD Başkanı Celal Toprak, yapılan uygulamadan dolayı gazetecilerden özür dileyerek, "Sanıyorum bir daha burada toplantı yapmayız diye düşünüyorum" dedi. Bunun üzerine Bakan Yıldırım da, "Bu mekana girişte yaşanan bazı olumsuzluklar olduğunu buraya gelince öğrendim. Bu arzu etmediğimiz birşey ama artık gereğini yapacağız. Buraya tekrar gelmeme kararını da erken vermeyin. Buradaki uygulamanın doğrusu Başbakanlık'ın bir uygulaması olduğunu düşünmüyorum. Oradaki görevlinin kendi inisiyatifinde biraz maksadını aşan tasarrufudur diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

DHA