Siyaset Bakan Yazıcı'dan gümrük memuruna azar
Paylaş
Bakan Yazıcı'dan gümrük memuruna azar

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, açılışını yaptığı standları gezdiği sırada bir memuru kendisine farklı fiyat söylediği için azarladı

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı Erenköy Tasfiye İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Ataşehir Şube Müdürlüğünün açılışını yaptı. Bakan Yazıcı bir süre mağazanın açılışı sonrası satışa sunulacak giyim, elektronik eşyaların sergilendiği standları gezdi. Gezi sonrası bir döküm tencere ve çaydanlık alarak 80 lira veren Yazıcı, satışı yapılacak eşyalarla ilgili bir memuru da azarladı.

Haberin Devamı

Bakan Yazıcı konuşmaların ardından kurdela keserek Ataşehir Şube Müdürlüğü'nün açılışını yaptı. Bu arada açılışın ardından, sadece Bakan Yazıcı ve gazeteciler içeri alındı. Dışarıda kalan vatandaşlar ise, duruma tepki göstererek içeri girmeye çalıştı.

Bu sırada kapı önünde sıkışan bazı vatandaşlar zor dakikalar geçirdi. Yazıcı açılıştan sonra bir süre de standları dolaştı.

Bir süre, 5 TL'lik etiket fiyatı olan porselen kahve fincanı takımını inceleyen Yazıcı, görevli bir memurun fincan takımı için önce farklı fiyat söylemesine sinirlendi. Yanındaki gümrük yöneticilerine " Ne diyor bu ? " diye soran Yazıcı, yetkililerin " Amaç sadece para kazanmak değil. Devletle vatandaş arasındaki samimiyeti sağlamak bence " cevabını aldı. Yazıcı, " İlk fiyatı bana kafadan söyledi. Bilmiyor. Bunun referans fiyatının 20 tl olduğunu bilmeden söylüyor. Bunlar çok güzel siz bizi batırırsınız " diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Yazıcı, yine aynı memura bu kez bir giysi askısının fiyatını ve nereden geldiğini sordu. " Antrepodan geldi efendim " yanıtını alan Yazıcı yine sinirlendi. " Her ürün antrepodan gelmez. Sen kaç yıldan beri gümrükte çalışıyorsun ? " diye soran Yazıcı, " 20 yıl " yanıtını alınca, " Her ürün buraya antrepodan gelmez. " dedi. Yazıcı, bu kez memurun " Kaçaktan da gelir " cümlesi üzerine sesini yükselterek " Buraya direk kaçaktan gelmez. Antrepodan gelir; ....edilir sonra buraya gelir Öyle değil mi ?" diye sordu. Elindeki askıyı memura bir kez daha gösteren Yazıcı, Bu nereden gelmiş ? Çin'den gelmiş. Çin malı " dedi ve ayrıldı. Bir kadın satış memuruna " Nasıl ürünler satıyorsunuz ? " diye soran Yazıcı, aldığı " Standarda uygun olmayan ürün olabilir " cevabı karşısında " Standarda uygun olmayan ürünü satışa nasıl sunuyorsunuz ? Olur mu öyle şey ? " diyerek sert çıktı. Bakan Hayati Yazıcı bir süre satışı yapılan kol saatlerini de inceledi.

60 TL'YE DÖKÜM TENCERE, 20 TL'YE ÇAYDANLIK ALDI

Bakan Yazıcı standları gezdikten sonra, 60 liraya bir döküm tencere 20 liraya da bir çaydanlık aldığını kaydetti. " Çok ucuz. Sanırım piyasa fiyatının dörtte biri fiyatına . Yani 100 liraysa burada 25 lira. Biraz da ucuz koymuşlar yani" dedi. Bakan Yazıcı esprili bir şekilde Rize'den seçildim ya o yüzden çay önemli .Çaydanlık aldım " diye konuştu. Kredi kartı ve nakit parayla alışveriş yapılan mağazada satılan ilginç ürünler de vardı MS hastası olan Gürkay Öztel adlı vatandaş 100 liraya bir tekerlekli sandalye satın aldı. Öztel, "Çok bekledik kapıda. Sizin gibi gazeteci arkadaşlar sağolsunlar yardımcı oldular. Kontrol etmedim ama evdeki rahattı." diye konuştu. Aynı yerden alışveriş yapan Halit Varol ise elektronik standına baktığını belirterek "Elektronik hastasıyım. Fotoğraf makinesi aldım. Fiyatlar çok uygun, gümrükte olduğu için biraz da erken girdiğimiz için biraz avantajı var " dedi. Varol kendine bir kol saati aldığını da söyleyerek, " Kendime saat aldım ödüllendirdim kendimi " şeklinde konuştu

Haberin Devamı

MİLLİYET