Siyaset Bakan Yıldırım'dan Youtube açıklaması
Paylaş
Bakan Yıldırım'dan Youtube açıklaması

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi'nin video paylaşım sitesi “Youtube”a erişimin engellenmesi kararıyla ilgili olarak, “Karşıdaki şirket ya da firmanın doğru yapıp yapmadığı neden sorgulanmıyor? Onların yasalara karşı geçiş üstünlüğü mü var?” dedi

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Dünya Denizcilik Üniversitesinin yönetim kurulu toplantısına katılan Bakan Yıldırım, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Mahkemenin kararını yasalara göre verdiğini belirten Bakan Yıldırım, “Bu kararı biz yorumlamayız. Mahkeme kararı doğru yahut eğri olmaz. Karar yasalara göre verilir. Yasalar da geçerli olduğu müddetçe bu kararlara herkes uymak durumundadır” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Yıldırım, karşıdaki şirket ya da firmanın doğru yapıp yapmadığının sorgulanması gerektiğini ifade ederek, “Onların yasalara karşı geçiş üstünlüğü mü var? Başka ülkelerde uyuyorlar da Türkiye konu olunca neden uymuyorlar? Bu soruyu, her Türk vatandaşının sorması lazım. Hukuk devletiyle guguk devletini birbirine karıştırmamamız lazım” diye konuştu.

Hukuki konularda mahkemelerin karar verdiğini kaydeden Bakan Yıldırım, suç konusu videolar yayından kalktığı için “Youtube”un açıldığını, tekrar suç teşkil eden yayınlar söz konusu olması halinde kapanacağını söyledi.

LONDRA TEMASLARI

Londra'daki temaslarıyla ilgili de bilgi veren Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Türkiye'nin Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) konsey üyesi olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:“Türkiye, 2003'ten beri her seçimde oyunu artırarak konsey üyeliğini devam ettiriyor. 76 oyla başladık, geçtiğimiz seçimlerde 154 üyenin 129'unun oyunu aldık. Bunda tabii önemli faktör, Türkiye'nin denizcilikte, hem ulusal hem uluslararası düzeyde önemli bir başarı sağlaması, beyaz bayrak ülkesi olması. Bu konsey toplantılarına iştirak edeceğiz.”

Haberin Devamı

IMO'ya bağlı Dünya Denizcilik Üniversitesinin yönetim kurulu toplantısına da katılacağını belirten Yıldırım, üniversitenin gelecekteki projelerini, stratejik planlarını görüşeceklerini bildirdi.

Türkiye'nin Dünya Denizcilik Üniversitesine 4 tane öğrenci gönderdiğini ifade eden Bakan Yıldırım, bu üniversite ile Türkiye ve Türk üniversiteleri arasındaki ilişkinin geliştirilmesi konusunda da bazı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

(A.A.)