Siyaset Bakan Yıldız: Ortalık toz duman
Paylaş
Bakan Yıldız: Ortalık toz duman

Bakan Yıldız: Ortalık toz duman

ABD'nin 'Gizli diplomatik yazışmaları' olduğu belirtilen ve basına yansıyan yazışmalarla ilgili konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Ortalık toz duman. Ortalığın yatışması gerekiyor. Belgenin tamamını görmemiz gerekiyor" dedi.

Bakan Taner Yıldız, Kayseri'de gazetecilerin ''ABD Dışişleri belgelerinde Dışişleri Bakan Yardımcısı Burns ile Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev'in sizinle ilgili de sözleri yer almış" şeklindeki belgelerin açıklanmasıyla ilgili olarak "Biliyorsunuz şu anda ortalık toz duman. Ortalığın bir yatışması lazım. Belgelerin tamanını görmemiz gerekir.Şu anda parça bölük açıklama yapmam doğru olmaz. Hepsini hep birlikte kucaklayıcı biçimde ele alıp, hangisinin aslı var hangisinin yok bunların hepsini görmemiz lazım.

Türkiye'nin yaptığı tüm işlerden emin,son derece gerekçelerine sağlam biz zemine oturtarak yapmaktadır. Toz dumanın dinmesini bekleyelim. Bunlarla ilgili lokal yorumlar yapmamız gerekir diye düsünüyorum" dedi.

Yıldız bir soru üzerine de "Türkiye'nin enerji politikaları hem ülke hem de bölge merkezlidir. Başbakanımızın talimatıyla enerji konusunda stratejik hedefler, politikalar belirlenmiştir. Enerji politikamız ,hükümetlerden hükümetlere değişmez'' yanıtını verdi.

DHA

Haberin Devamı