Gündem Bakan Yıldız'ı dolandırmaya çalışmışlar

Bakan Yıldız'ı dolandırmaya çalışmışlar

Paylaş
Bakan Yıldız'ı dolandırmaya çalışmışlar

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ı “Size İspanya'dan miras kaldı” diyerek dolandırmaya çalışan çetenin ismini kullandığı İspanyol avukat, sahte değil hakiki avukat çıktı

İspanya’nın Kanarya adalarına bağlı Las Palmas kentinde avukatlık bürosu olan Pedro Torres Romero’nun UNICEF’in avukatı olduğu öğrenildi. DHA’nın telefonla ulaştığı Romero, Bakan Yıldız’ın Afrika kökenli bir dolandırıcı şebekesinin kurbanı olduğunu vurgulayarak bu kişiler hakkında dört ay önce ismini kullanarak dolandırıcılık yapmaktan polise şikayette bulunduğunu hatırlattı. İspanyol avukat Pedro Torres Romero, miras konusunda uluslararası takibin nasıl yapılacağı konusundaki maddelerin evrensel olduğuna da dikkat çekerek Türk bakanın mektup yoluyla kendisine ulaşan bu kişileri ciddiye alarak takip etmesine şaşırdığını söyledi. İsmini kullanarak herkese mektup gönderen bu çetenin bakana kadar ulaşmasını hayatının önemli bir anektodu olarak saklayacağını da vurgulayan Romero, “Kuzey Afrika’da bazılarını dolandırdıkları haberi aldım ancak Türkiye’ye kadar ulaşmasına şaşırdım” dedi.

Pedro Torres Romero adını kullanan dolandırıcılık çetesinin bakana gönderdiği mektupta, Romero’nun Medina Yıldız’ın’ın özel avukatı olduğu, bu şahsın Madrid otoyolunda yaptığı bir araba kazasında tüm ailesiyle birlikte hayatını kaybettiği, kazadan önce İspanya’da Safe Bankası’ndaki hesabında 15.7 milyon Euro parası olduğu iddia edilmişti.

Mehmet ÇİFTÇİ - MADRİD / (DHA)