Siyaset Bakan Yılmaz: '100 yıl geçsin MHP iktidar olamaz'
Paylaş
Bakan Yılmaz: '100 yıl geçsin MHP iktidar olamaz'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 7 düvelin Ak Parti'ye saldırdığını ve hizmetlerini yeterince izah edemediklerini ifade ederek, "Milletin verdiği mesajı alacağız" dedi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kesin olmayan seçim sonuçlarının ardından partisinin Sivas il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Seçimlerin Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Bakan Yılmaz, "Milletin verdiği mesajı alacağız, nerede eksik yaptık, nerede hizmetlerimizi anlatamadık. Biz 80 yılda yapılan hizmetlerden çok daha fazlasını yaptık, öncelikle bunu çok net olarak söyleyelim. Ama vatandaşa izah edemedik. Türkiye genelinde hizmetlerimizi anlatamadık" dedi.

"100 YIL GEÇSİN MHP İKTİDAR OLAMAZ"

Bakan Yılmaz daha sonra muhalefete yüklenerek şunları söyledi:

"MHP iktidar olamaz dedik, oldu mu iktidar? Oy oranını ne söyledik 15'tir, 17'dir olsa olsa 18'dir dedik. Kaç aldı? Yüzde 16 aldı. Söylediğimiz doğru çıktı mı? Velev ki Kafdağı'nın arkasındaki hayalleri yüzde 20 olsa dahi yine iktidar olamaz dedik. Çok net söylüyorum 100 yıl geçsin MHP yine iktidar olamaz. Önümüzdeki seçimle alakalı değil. CHP de olamaz. Neden olamaz? Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan milletvekili çıkarma kapasitesi olmayan hiç bir parti iktidara gelemez. Türkiye'de şu anda tek parti vardı. Tek parti Ak Parti'ydi. Çünkü Doğu ve Güneydoğu'da da birinci olan partiydi. Biz şunu söyledik, 'Ak Parti'yi zayıflatırsanız Türkiye'yi zayıflatmış olursunuz' dedik. Bunu Sivas'ın dışında Türkiye'nin geneli için söylüyorum. MHP İktidar olabilir mi? Olamaz. Muhalefette kalacak mı? Kalacak. Muhalefetten hizmet gelir mi?"

"3'Ü BİR ARAYA GELİP KOALİSYON KURSUNLAR"

Bakan Yılmaz, bir basın mensubunun HDP'nin barajı aşmasıyla ilgili yönelttiği soru üzerine şöyle dedi:

"Türkiye'de etnik milliyetçiliği kullanarak siyaset yapan 2 tane parti var. Birisi HDP birisi de onun karşılığında MHP. İkisi birbirini besliyor. İkisinin birbirini beslediğini bu coğrafyalarda görmüş olduk. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Oysa Türkiye'nin çimentosunu, farkılıklarını zenginlik olarak görmekten, birini diğerini yok etmek şeklinde görmemek lazım. Ne söyledik başka. İktidar olursa Ak Parti olur, eğer iktidar Ak Parti olamazsa ne olacak? MHP artı CHP artı HDP. İki parti dahi iktidar olmaz. Çünkü Ak Parti 40'ın üzerinde bir rakam. Dolayısıyla 3'üncü partinin mutlaka gelmesi lazım. Şimdi diyorlar ki 'Biz HDP ile yapmayız.' Adaletli bir seçim olmadığını söylüyorlar. Nasıl adaletli bir seçim değil. İsrail Ak Parti'ye saldırır, BBC Ak Parti'ye saldırır, bütün Amerikan yayın organları Ak Parti'ye saldırır, HDP, MHP, CHP, Saadet Partisi Ak Parti'ye saldırır. Birbirlerinin aleyhinde tek kelime söylediler mi? Söylemediler. Ve ondan sonra da bu bir adaletli seçim olmaz deniyor. Aziz milletimizin vicdanında bırakıyorum. Millet Ak Parti'nin iktidar da değil de diğer üçünün iktidar kurmasını istediyse, bunlarda bir arada kurmak istiyorsa hoş geldi sefa geldiler. Biz onları, CHP'yi, MHP'yi, HDP'yi yönetemeyiz. Bunların üçü de Ak Parti gitsin dediler. Ak Parti gitti, 3'ü bir araya gelip koalisyon kursunlar."

"2 BAAS PARTİSİYLE TÜRKİYE'DE GÜÇLENME OLMAZ"

Bakan Yılmaz erken seçim konusundaki soru üzerine ise şöyle dedi:

"Ona bakan olarak veya Sivas milletvekili olarak karar verme durumunda değilim. Ankara'da bir değerlendirme yapılır ondan sonra bu millet için hangisi doğruysa o karar alınır diye düşünüyorum. 3 parti olursa o zaman ben sözümü geri alırım. 3 parti 'iktidar koalisyonu kuruyoruz ve dolaysıyla da Sivas'a hizmet getireceğiz' diyorlarsa şapkamızı çıkarız hoş geldiniz sefalar geldiniz deriz. Ama bu oy oranı ile yüzde 16'yla Doğu'da ve Güneydoğu'da hiç bir milletvekili çıkartamayan MHP yüz yıl geçse de iktidar olamaz. CHP yine Doğu'yla ve Güneydoğu'yla köprüleri atmışlardır. Bunlar klasik, biri doğunun Baas Partisi diyordum tek tipleştiren. Birde batının ve deniz kıyılarının Baas Partisi vardı. Dolayısıyla iki Baas Partisiyle Türkiye'de güçlenme olmaz ki. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler. Aziz milletimizin vermiş olduğu bir mesaj vardır, bundan her partinin üzerine düşeni alması lazım. Bizde AkParti olarak üzerimize ne düşüyorsa onu alacağız."

"7 DÜVEL AK PARTİ'YE SALDIRDI"


Herkesin Ak Parti'ye saldırdığını belirten Bakan Yılmaz şöyle devam etti:

"Türkiye'nin şu anda yolu ebediyen açıktır diyen var mı? Bu sonuçtan memnun olan var mı? Biz ne dedik, Zümrüdü Anka'nı iyi seç ki Kafdağı sana yakın olsun. Zümrüdü Anka rehberdi sana yol gösterendi. Kafdağı neydi hayallerimizdi. Neydi hayallerimiz; 2023 Yeni Türkiye'sinde 2 trilyon dolar milli gelir, 25 bin dolar kişi başına düşen gelir. İşsizlik Sivas'ta da büyük problem, onu yüzde 10'dan yüzde 5'e düşüreceğiz. Faizi yüzde 30'lardan aldık, 10'un altına düşürdük yüzde 5'in altına düşürecektik, bu yeni Türkiye'ydi. İstikrar çok önemliydi. İstikrar değerlidir ama ne zaman kıymeti anlaşılır kaybedildiğinde kıymeti anlaşılır. 7 düvel, artı içerideki muhalefet partileriyle herkes Ak Parti'ye saldırdı ve dolayısıyla bizde bu aziz millete hangi hususlarda yeteri kadar hizmetlerimizi ve 2023 hedefinde Türkiye'nin dünyanın en büyük 10'uncu ekonomisi olma hedefini yeteri kadar izah edemediğimizi düşünüyorum. Ancak Türkiye için söylüyorum izah edemedik.'

"TÜRKİYE'Yİ KOALİSYONA MAHKUM ETMEYİN"


Bakan Yılmaz muhalefetle hizmet gelmeyeceğini ifade ederek, şunları söyledi: "Türkiye'yi koalisyonlara mahkum etmeyin. Koalisyonu Türkiye 90'da gördü, 70' de gördü dolayısıyla kim memnundu. Bakın Avrupa artık koalisyonla bu ülke yönetilemez diye kanun çıkarıyor. Ancak sonuçta milletin vermiş olduğu mesaj başımızın üzerindedir."

Gökhan CEYLAN / SİVAS (DHA)

Haberin Devamı