Siyaset Bakan'a eşcinsel protestosu!
Paylaş
Bakan'a eşcinsel protestosu!

Bakan'a eşcinsel protestosu!

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği ve İtalyan Kültür Enstitüsü tarafından başlatılan "2010 Türkiye’de İtalya" girişimi çerçevesinde Rixos Otel’de düzenlenen "Eşit Fırsatlar ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği: İtalya ve Türkiye Deneyimleri" konulu konferansta konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Kavaf konuşmak için kürsüye çıktığı sırada, salondaki bazı dinleyiciler eşcinsellere ilişkin yazılı kartları havaya kaldırdı. Otel görevlilerinin kartları toplamak istemesi üzerine katılımcılardan bazıları eşcinsellik konusunda slogan attı.

Salon dışına çıkarılan protestoculardan Umut Güner, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşcinselliğin bir hastalık olmadığını ifade ederek, Bakan Kavaf’ın kendilerinden özür dilemesi gerektiğini öne sürdü.

Öte yandan, protestocuların otelden çıkarılması sırasında basın mensupları ile otel görevlileri arasında da arbede yaşandı.

Protestonun ardından konuşmasına devam eden Kavaf, "Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması amacıyla ülkemizde yürütülen faaliyetlerle kararlığımızın, kadınlarımızı güçlendirdiğine, toplumsal cinsiyet eşitliğine bizleri adım adım yaklaştırdığına ve eşit bireyler olarak hayatın her alanında yer almaları için kadınların önündeki engelleri birer birer kaldırdığına inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Konferansa Erkek dergisi Maxim tarafından dünyanın en seksi 'Bakanı' seçilen İtalya Eşit Haklar Bakanı Mara Carfagna da katıldı.