Ekonomi Bakana teğet çalışana eziyet

Bakana teğet çalışana eziyet

Paylaş
Bakana teğet çalışana eziyet

Ülkenin eylemlerle çalkalandığı bir dönemde Devlet Bakanı Zafer Çağlayan bir konuda ısrarını sürdürdü: “Kriz Türkiye'yi teğet geçti”

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) dünkü olağan genel kurulunda, ‘olağanüstü’ bir gerginlik vardı. Dışarıda 24 bin eczacı SGK’daki değişiklikler yüzünden ‘kepenk kapatırken’, genel kurulda da işçi, memur ve emekliler bakanları protesto ettiler. Geçen hafta uyarı grevine çıkan memurlar, Çalışma Bakanı Ömer Dinçer’den taleplerine ilişkin bir yanıt beklerken, ‘Memurların yüzde 37’si niteliksiz’ sözünü duymuşlardı. Sendika başkanları, bu söze tepki olarak SGK genel kuruluna katılmadılar.

Haberin Devamı

EMEKLİDEN MAAŞ İSYANI

SGK Genel Kurulu’nda bulunan Hak-İş üyesi delegeler ise Bakan Ömer Dinçer’in konuşması sırasında salonu terk ettiler. Ömer Dinçer’e gazeteciler işçilerin verdiği tepkiyi sorunca Bakan, “Ben fark etmedim. Bugün cumaydı, ondan mı acaba?” gibi bir yanıt verdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de salondaki emeklilerin, ‘maaşımız yetmiyor’ isyanlarıyla karşılandı. Şimşek, yükselen seslere sessiz bir gülümsemeyle cevap verdi.

KEMER SIKMA POLİTİKASI

Memur, işçi, emekli ve eczacıları sokağa çıkaran, hükümetin uyguladığı ‘kemer sıkma’ politikaları oldu. Bütçe açığını azaltmaya dönük politikaların ilk sonuçları, sosyal hizmetler ve maaş zammında kısıtlama olarak ortaya çıktı. Memurların geçen haftaki bir günlük uyarı grevinden sonra, dün görülen protestolarda da çalışanlar, ‘krizin faturasını ödemek istemediklerini’ belirttiler.

Haberin Devamı

ÇAĞLAYAN ‘KRİZ YOK’ DEDİ

Ancak protestoların ortasında, hükümet kanadından gelen bir başka açıklama, iki tarafın krize bakış açısının bir hayli farklı olduğunu gösterdi. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, “Kriz Türkiye’yi teğet geçti” dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın küresel krizin başında ortaya koyduğu ‘teğet’ tartışmasının, şubatta işsizlik oranı yüzde 16.1’i bulduğunda sona erdiği düşünülüyordu.