Siyaset Bakan'dan 'bildiri' yalanlaması
Paylaş
Bakan'dan 'bildiri' yalanlaması

Bakan'dan 'bildiri' yalanlaması

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Anayasa değişikliği paketinden rahatsızlık duyan AK Partili 20 milletvekilinin bildiri hazırlığında olduğuna ilişkin iddiayla ilgili "Bunlar spekülatif şeyler. Parti grubumuz çok güçlüdür, kimse heveslenmesin. O konuda en küçük bir şey olacağını sanmıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Atalay, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler Sempozyumu’na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetede yer alan "20 AKP’li bildiri hazırlıyor" şeklindeki haberin hatırlatılması üzerine Atalay, "Bunlar spekülatif şeyler. Parti grubumuz çok güçlüdür, kimse heveslenmesin. O konuda en küçük bir şey olacağını sanmıyorum" dedi.

Anayasa değişikliği konusundaki çalışmaların bu hafta sonu da devam edeceğini anımsatan Atalay, partiler ve sivil toplum kuruluşları ile bugün öğleden sonra da bir araya geleceklerini ve çalışmaların süreceğini kaydetti.

Bakan Atalay, taş atan çocuklarla ilgili yasa tasarısında nasıl bir değişiklik öngörüldüğünün sorulması üzerine, daha önce sanatçılarla yapılan görüşmelerde de konunun üzerinde durulduğunu, değişik teklifler olduğunu söyledi. Şu anda tasarının komisyonda olduğunu hatırlatan Atalay, "Zaten komisyon safhası demek bütün bunların tekrar değerlendirilmesi demek. Şu anda ben oradaki maddelerle ilgili ’şu madde, şu hale gelecek’ diye bir şey söylemiyorum ama mümkün olabildiğince tatmin edici, bu konuda kaygı duyan herkesin memnun olduğu bir tasarı şekline gelmesini biz de arzu ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Bu çocukların ilk suçunun çocuk suçu olarak sayılması yönünde bir değişiklik yapılacak mı?" sorusunu da Atalay, "Bu konunun özü şu, bu çocuklar Terörle Mücadele Kanunu’na göre yargılanıyor. Şimdi normal çocuk suçlusu olarak diğer suç işleyen çocuklarla çocuk mahkemelerinde ve o usule göre yargılanacak. En önemli boyutu bu. Diğer konular bunun içinde ayrıntılar sayılabilir" diye yanıtladı.