Siyaset Bakan'dan seçim yorumu: 'Çatı çöktü, iflas-ı Ekmel'
Paylaş
Bakan'dan seçim yorumu: 'Çatı çöktü, iflas-ı Ekmel'

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğunun açıklamasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İşler, "Çatı'nın çöktüğünü hep birlikte, 77 milyon ve bütün dünya görmüş oldu. Bu 'çatı'nın altında kalanlar var. Elbette onların ödeyeceği bir takım bedeller olduğunu düşünüyorum” dedi

Emrullah İşler, "Şu saat itibariyle 'çatı'nın çöktüğünü hep birlikte, 77 milyon ve bütün dünya görmüş oldu. Bu 'çatı'nın altında kalanlar var. Elbette onların ödeyeceği bir takım bedeller olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

Bu 'çatı'nın arkasında ana muhalefet partisi ve muhalefet partisi olmak üzere bazı irili ufaklı partiler vardı. Çatı aday övünüyordu '13 parti beni destekliyor' diye. Biz de bu partilerin bir kıymeti olmadığını söylemiştik. Neticede bugün bunun net olarak anlaşıldığını görüyoruz" dedi.

PENSİLVANYA'YA GÖNDERME : 'İFLASI EKMEL'

Emrullah İşler, "En önemlisi bu dayatmanın arkasında Pensilvanya'nın olduğunu ve parale yapının olduğunu söylemiştik. Bunlar da yapmış olduğu açıklamalarla bunu doğrulamış oldular. Türkiye'yi bozarak ve dini terimleri kötü bir şekilde kullanarak 'İhsani Ekmel', 'İmanı Ekmel', 'Rızayı Ekmel' gibi ifadeler kullanmıştı Pensilvanya'daki zat.

Şu an itibariyle bende onun bu kullanımına göndermede bulunarak seçim sonuçları 'İflası Ekmel' olmuştur. Bir 'İflası Ekmel' yaşadılar. Bu sonuç bizleri mutlu etti. Buradan milletimizi kutluyorum. Bu başarı milletimizin başarısıdır. Dayatmalara ve projelere bir kez daha prim vermedi. Erdoğan 8 kere seçimlere girdi ve her seferinde büyük başarı ile bu seçimlerden çıkmıştı. 9. seçim kendisinin seçimi oldu.

Haberin Devamı

Aldığımız oya baktığınız zaman pardtinin aldığı oy oranının üzerinde bir oy aldığını görüyoruz" diye konuştu.