Siyaset Bakan'dan Yassıada açıklaması: Orada kesilen 3-5 ağaç
Paylaş
Bakan'dan Yassıada açıklaması: Orada kesilen 3-5 ağaç

POSTA, Yassıada'daki ağaç katliamını dün manşetine taşımıştı. Kamuoyunda büyük tepki yaratan haber için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'dan ilk açıklama bugün geldi. Eroğlu "Orada kesilen 3-5 tane ağaç, ama orası Demokrasi Adası olacak. Ben kestiklerini falan duymadım ama bir ağaç keserlerse, 20 ağaç dikeriz"dedi

Marmara Denizi'nde İstanbul'a 13 kilometre uzaklıktaki Yassıada, 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası Başbakan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı, idamlarından önce hapis yattıkları yer olarak tarihe geçmişti.

Haberin Devamı

İmara açılan Yassıada'da Mayıs 2015'ten beri 5 yıldızlı otel, lokantalar, cami, kütüphane, müze, konferans ve sergi salonlarının yapımı için inşaatlar sürüyordu.

Ancak Twitter kullanıcısı Levon Bağış'ın uçakla üzerinden geçerken çekerek sosyal medyada paylaştığı fotoğraf Yassıada'daki son durumu ortaya koymuştu.

Fotoğrafta adadaki yeşil örtünün neredeyse tamamının tıraşlandığı görülüyordu.

POSTA'nın da dün birinci sayfasına taşıdığı ağaç katliamına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan açıklama geldi.

'BEN KESTİKLERİNİ FALAN DUYMADIM'

Bakanlığına bağlı kurumlar tarafından düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreni için Aydın’da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Orada kesilen 3-5 tane ağaç ama orası Demokrasi Adası olacak.

Haberin Devamı

Bakın biz İstanbul’u dünyanın kongre merkezi geline getirmek istiyoruz. Orası bir kongre merkezi olacak, gerçekten de ihtiyaç var.

Ben kestiklerini falan duymadım ama bir ağaç keserlerse, 20 ağaç dikeriz. Bunun sözünü veriyorum." dedi.

Cem ULUCAN / DHA