Gündem 'Bakanım beni okula gönder'

'Bakanım beni okula gönder'

Paylaş
'Bakanım beni okula gönder'

Öğretmen adayları “KPSS'de aldığımız puanlar yanacak. Seneye yine 240 bin adayla bir yarışa sokulacağız. Biz mesleğimize kavuşmak istiyoruz” dedi

İSYAN ETTİLER

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu her yıl iki kez yapılan öğretmen atama sayısını bire indireceğini ve şubatta da yapılacak atamanın kaldırıldığını açıklamıştı. Bu karar Türkiye’de işsizlik mücadelesi veren yüzbinlerce öğretmen adayını isyan ettirdi. Öğretmen adayları, 2008 ve 2009 yıllarında KPSS’ye girdiklerini ancak Şubat ayında yapılan atamaların kaldırılmasıyla bu sınavlarda aldıkları puanların işlemez hale geleceğini dile getirdi.

ELEKTRONİK POSTA YAĞMURU

Öğretmen adayları, internet ortamında başlattıkları imza kampanyasıyla ‘Şubat atamalarının yeniden yürürlüğe konulması için’ 100 bin imza topladı. Binlerce işsiz öğretmen adayı bir yandan da sanal ortamda, milletvekillerini, medya mensuplarını, Milli Eğitim Bakanlığı ve eğitim sendikalarındaki yöneticileri elektronik posta yağmuruna tuttular.

Haberin Devamı

BÜYÜK KAYIP YAŞANIR

Öğretmen adaylarının seslerini duyurmak için gönderdikleri bir elektronik postada, “Şubat ayında atama yapılmaması halinde çok sayıda öğretmen ve öğrenci mağdur olacaktır. Çünkü çok sayıda öğretmen adayı, Bakanlığın yıllardır uygulanarak yerleşik hale gelen atama dönemlerini göz önüne alarak hareket etmiş ve kimisi Aralık ayında atama başvurusunda bulunmamıştır. Bu öğretmen adaylarının maddi ve manevi kayıpların telafisi bu uygulamayla imkansızdır” denildi.

Betül KOTAN