Gündem Bakanlar Kurulu karar verdi! Almanya çekiliyor...

Bakanlar Kurulu karar verdi! Almanya çekiliyor...

Paylaş
Bakanlar Kurulu karar verdi! Almanya çekiliyor...

Alman Bakanlar Kurulu Alman askerlerinin İncirlik Hava Üssü’nden çekilmesine karar verdi.

Almanya'nın terör örgütü PKK ve FETÖ'ye yönelik yaklaşımı ve desteği sonrası Türkiye, Alman vekillerin İncirlik ziyaretine izin vermemişti.

Ardından Ankara'ya gelen Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İncirlik krizini ele almıştı. Gabriel daha sonra yaptığı açıklamada, "İncirlik'ten çekilmeyi değerlendireceğiz" diye konuşmuştu. Alman federal hükümetinin konuyla ilgili bugün Bakanlar Kurulu toplantısında karar vermesi bekleniyordu. O karar Bakanlar Kurulundan çıktı. Almanya İncirlik Hava Üssü’nden çekilme kararını verdi.

SAVUNMA BAKANI: KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL


Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Berlin’de yaptığı açıklamada, Alman askerlerinin İncirlik’ten Ürdün’e aktarılması için gerekli hazırlıkların yapıldığını belirten bir açıklamada bulunmuştu. “DEAŞ'a karşı yürütülen mücadelede İncirlik’in uygun bir hava üssü” olduğunu belirten Hristiyan Demokrat Birlik partili (CDU) Bakan von der Leyen, “Ancak vekillerimizin askerleri ziyaret etmesine izin verilmemesi kabul edilebilir değil” şeklinde konuşmuştu. Bakan von der Leyen, federal hükümetin konuyla ilgili kararı Çarşamba günü Bakanlar Kurulu toplantısında vereceğini söylemişti. Bakan, Ürdün’ün Azrak kentindeki hava üssünün İncirlik’e benzer bir seçenek olduğunu belirtmişti.