Siyaset Bakanlar Kurulu son kez toplandı
Paylaş
Bakanlar Kurulu son kez toplandı

61. Hükümetin Bakanlar Kurulu, özel gündemle son kez toplandı. Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son kez başkanlık edeceği toplantı, Başbakanlık Merkezi Bina'da saat 14:15'te başladı

Toplantıda Başbakan Erdoğan tarafından AK Parti Genel Başkanlığı'na ve Başbakanlığa namzet gösterilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da son kez bakan sıfatıyla katılıyor.

Toplantıda bakanların bir sunum yapmayacağı, bir veda toplantısı olacağı belirtildi.

Toplantıda Türkiye'nin 26. Başbakanı olması beklenen Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı 62. hükümetin bakanlar kuruluna ilişkin görüşmelerin de yapılması bekleniyor.

HALEF-SELEF AYNI TOPLANTIDA

28 Ağustos’ta yapılacak olan yemin töreni ile Cumhurbaşkanlığı görevini devralacak Başbakan Erdoğan’ın yerine kongrede AK Parti Genel Başkan adayı olarak açıklanan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Bakanlar Kurulu Toplantısı’ndaki yerini aldı.

Özel gündemle toplanan bakanlar kurulunda iç ve dış gelişmelerin ele alınması da bekleniyor. Dış gündem maddeleri kapsamında İsrail-Filistin gerginliği başta olmak üzere Irak ve Suriye'de yaşananların kapsamlı bir şekilde ele alınacağı toplantıda çözüm süreci sürerken gelen şehit haberleri ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan gerginlikler de ele alınacak.


Haberin Devamı