Siyaset Bakanlar Kurulu sonrası Arınç açıklama yaptı
Paylaş
Bakanlar Kurulu sonrası Arınç açıklama yaptı

Bakanlar Kurulu toplantısı sonra erdi, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklama yaptı. Arınç, Hayrünnisa Gül sorusuna cevap vermedi. Arınç, yeni kabine kuracak olan Başbakanın elini rahatlatmak için istifa ettiğinin sinyalini de verdi

İşte Arınç'ın Bakanlar Kurulu sonrası açıklamaları ve gazetecilerin gündeme dair sorularına verdiği o cevaplar:

Haberin Devamı

Siirt'te Alkumru Barajı'nın kapaklarının açılmasından sonra hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. 5 kişi hayatını kaybetti. 5 yaşındaki bir kız çocuğu aranmaya devam ediliyor. Limak Holding'in elektrik üretimi yaptığı bir baraj. Uyarı sireni çalıyor ancak duyulmadığı için yurttaşlarımız olaydan etkileniyor. Enerji Bakanlığı'mız olayla ilgili inceleme yapıyor. Adli ve idari soruşturma başlatıldı.

5 GENCİMİZ UZAKLARA SÜRÜKLENMİŞ OLABİLİR

Kumburgaz'da kaybolan gençlerimizin aranması devam ediyor. Sismik arama gemileri, helikopterler ve deniz altında arama yapabilen araçlarımız bölgede. Serdar Demir adındaki gencimizin cesedine ulaşıldı diğer kişilere de ulaşılmaya çalışılıyor. Teknik olarak tüm imkanlar kullanıldı ama olayın geç haber verilmesinden ötürü gençlerimizin uzaklara sürüklendiği görüşündeyiz.

Haberin Devamı

Biz çözüm sürecinin halkımız tarafından çok iyi karşılandığını ve sürecin başarıyla sonuçlanmasını arzuladıklarını da biliyoruz.

Adli yıl açılış töreninde Barolar Birliği Başkanı davet edildi. Başbakan da katılacak mı?

Yargıtay'dan bize en az bir ay öncesinden bir davet gelmişti. Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanı seçildikten sonra 'Eğer Barolar Birliği orada konuşma yaparsa ben gitmem dedi. Teamül yazılı hukuk kuralı değildir. Ben de 25 yıldır avukatlık yapmış biri olarak katıldığım törenlerde Barolar Birliği Başkanı'nın konuşma yaptığını biliyorum. Yargıtay Başkanı'nın buradaki durumu davetiye gönderilmiş olmasıdır. Kendisine verilen yetkiyi kötüye kullanan barolar birliğinin 1 saat 20 dakika konuşması, siyasi konulara girmesinin yakışıksız olduğunu söylediğini biliyoruz. Bu gelişmeler üzerine oy çokluğuyla yapılan davet geri çekilmemiş ancak konuşma süresi belirlenmiştir. Sayın Başbakanımız bu konuda gerekli açıklamayı yapar.

Hükümetten birisinin katılması temsilidir ancak Adalet Bakanlığı'nın katılımı farklıdır. Yeni Başbakanın tavrının ne olacağını benim ifade etmem söz konusu değil.

Hayrünisa Gül'ün açıklamaları..

Tabii Bakanlar Kurulu'nun gündeminde bu konular olmadığı için başka noktalarda bu durum konuşulabilir.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesine rağmen Resmi Gazete'de neden yayınlanmıyor.?

24 saatten bile az sürecek olan bir vekaletin sayın Davutoğlu'na verilmesi kadar doğal bir şey yok. Yurt dışından 73 devlet adamı bekleniyor. Akşam yeni cumhurbaşkanımızın bir yemek ikramı olabilir ama 29'undan itibaren yeni Başbakanın göreve gelmiş olması bekleniyor.

Sayın Atilla Kart'tın hukuk bilgisi var diye zannediyorum. Çok kıymetli bir kardeşimizdir, her gün adliye kapılarını aşındırır. Her gün 5 tane dilekçe veriyor. Her birisi mahkeme ve YSK kapısında. Biraz aklınızı kullanın. Bak bunun doğrusu nedir? YSK kesin seçim sonucunu açıklamış ve mazbatayı Meclis Başkanı'na vermiş. Başbakanlık bunu ne zaman yayınlaması lazım. Mevcut Cumhurbaşkanının görev süresinin bitmesine müteakip Resmi Gazete'de yayınlanması lazım. 101. madde, 103. madde dikkate alındığında yeni Cumhurbaşkanı 28'inde yemin ederek görevine başlıyor. Bugün ayın 25'i. Aradan 10 gün geçti. Aynı şeylerin üzerine yeni planlar yapmaktan..

Haberin Devamı

Yeni kabinede görev alacak mısınız?

Durdun durdun 12'den vurdun. Yeni bir Başbakan geliyor, çalışma arkadaşlarını kendisinin seçmesi gerkir. Bugüne kadar çok iyi bakan arkadaşlarımızla çalıştık bundan sonra da hedefe daha hızlı koşacağız. Şahsımla ilgili kararı hem yeni Başbakanımız hem de Cumhurbaşkanımız takdir edeceklerdir.

Askeri Casusluk davası kapsamında sizin de izlendiğiniz belirlenmişti. O polislere siz de teşekkür etmiştiniz. Bugün ne söylüyorsunuz?

O zaman ne söylediysem doğru söylemişimdir.

Alman gizli servisinin Türkiye'yi dinlediği ortaya çıktı. Kamuoyunda almanya'ya yeterince tepki verilmediği eleştirisi vardı. Bu konudaki görüşünüz nedir?

Bakanlar Kurulu'nda bu konu görüşülmedi. İzahat bekliyoruz. Dost kabul edilen bir ülkenin bizi dinlemesi olmuşsa ciddi bir izahat beklediğimiz, en üst noktadan kendilerine iletilmiştir. İstihbarat sorumlularının bir araya gelip bunun bir rapor olarak oluşturulmasıdır.

ARINÇ İSTİFA MI ETTİ?

Hem bir teşekkür ettim hem de rahat oldun dedim. Yeni Başbakanın çalışmasını kolaylaştırmak için gerekeni yaptım.

Haberin Devamı

Ayrıntılar birazdan..