Siyaset Bakanlar Kurulu sonrası Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar
Paylaş
Bakanlar Kurulu sonrası Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu...

Numan Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları ve sorulara verdiği cevaplar şöyle:

Gaziler arasındaki farklar kaldırıldı.

Astana görüşmesi Suriye'de kalıcı adil, kalıcı bir barışa zemin oluşturmasını temenni ediyoruz.

KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME


KHK ile 367 kişi kamudan ihraç edildi, 124 kişi göreve iade edildi.


REFERANDUM TARİHİ


9 Ocak'tan itibaren başlayan süreçte yoğun bir mesai harcandı. CHP'nin artık maazeretler üretmesine gerek yok! Bundan sonra Meclis'in yapacağı bir şey yok. Bundan sonra halkın kararına bakacağız. Millet evet dese de hayır dese de başımız gözümüz üstüne. Önce bu olgunlukla süreç yürümeli.

Rferanduma nasıl gidileceği ise çok açık. Meclis bu kararı Cumhurbaşkanı'na gönderilecek. İmzalandıktan sonra 60 gün sonra seçim yapılacak. OHAL farklı bir şeydir, referandum başka bir şeydir!

ASTANA


Masada savaşan taraflar var. Ama Astana savaşan taraflrın bir araya gelmesi bakımından önemliydi. Biz barış diyoruz evet ama adil ve kalıcı bir barış istiyoruz. Bu kadar acı çekmiş olan Suriye halkına kimse barışı dayatamaz. Süreci bekleyeceğiz, müzakereler sonrası nasıl bir tablo olacağını göreceğiz.

TRUMP VE FETÖ


İade için adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Yeni deliller, yeni bulgular ortaya çıkacak bunlar da Amerikalı makamlarca paylaşılacaktır. Aslolan yeni ABD yönetiminin tercihleridir. 80 milyonluk Türkiye'yi mi yoksa 3-5 çeteciyi mi dikkate alacak?

İSRAİL'İN DOĞU KUDÜS İŞGALİ


İsrail'in Doğu Kudüs'teki yerleşim yerlerini işgal etmesiyle ilgili görüşümüz nettir. Biz İsrail devletinin bu işgali bir an önce sona erdirmesini BM kararlarına uyarak bu işgal ettiği topraklardan çekilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Doğu Kudüs, müslümanların ve yahudilerin ortak bir şehri olması, yeni yerleşim yerleri açılmaması aslolandır. Her yeni yerleşim BM kararlarının ihlalidir. Kabul edilemez bir işgaldir. Görüşümüz budur.

TAŞAREN İŞÇİLER VE PROMOSYON


Taşeron işçiler ve promosyonla ilgili bakanlıklar çalışmalarını yürütüyor.

OHAL İŞLEMLERİNİ İNCELEME KOMİSYONU


4 kişi Başbakanlık tarafından atanacak. Adalet ve İçişleri Bakanlığı ve HSYK tarafından belirlenecek kişiler bu komisyonda yer alacak.

Haberin Devamı