Siyaset Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası bir ilk
Paylaş
Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası bir ilk

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamayı Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç yerine Başbakan Davutoğlu yaptı. Davutoğlu'nun gündeminde vahşice katledilen Özgecan Aslan vardı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.

Toplantının ardından açıklamayı Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç yerine Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptı.

Konuşmasına üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşi bir cinayete kurban gitmesine bir kez daha tepki gösteren Davutoğlu, cinayetle ortaya çıkan ortak bilincin bir çok kadının hayatını kurtaracağına işaret etti.

Pakistan'a hareketi öncesi konuşan Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bu olay çok yakın takip altına alındı. Failler yakalanarak adalete teslim edildi. O gün sadece Özgecan değil, insanlık katledildi. Bir ortak bilinç ortaya çıktı ve böylece bir çok kadına hayat bağışlamış oldu.

Hükümetlerimiz kadına yönelik şiddet konusnuda çok ciddi önlemler aldı. Bir eylem planı geliştirildi. Bu hukuki mevzuatla çözülecek bir mesele değil, zihniyet meselesi. Özgecan hepimzin canıydı.

Bu saldırganların en sert cezayı hakettiğine inanıyoruz. Yargının bu konuda grekeni yapacağına inancımız sonsuzdur.

Burada, ağırlaştırılmış müebbet hapis, hiçbir iyi hal vesaire gibi indirime tabi olmayacak şekilde, hücre hapsi de dahil olmak üzere ciddi bir ceza söz konusu.

Kamuoyunda değişik görüşler beyan edilebilir ancak bugünkü hukuki altyapıda, hukuki çerçevede en sert cezayı bu saldırganların hak ettiğine inanıyoruz. Kadına şiddetin sona erdirilmesi için geniş kapsamlı çalışmalar içerisine gireceğiz.

BEDELLİ ASKERLİK

203 bin 824 kişi faydalandı. Elde edilen gelir, savunma sanayiine devredilecek.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

Yarın İç Güvenlik Paketi görüşülmeye başlayacak. Bu toplumsal ihtiyaçtan kaynaklanmıştır. Bu yasada günlük hayatı kolaylaştıran bir çok düzenleme yer almaktadır. Nüfus işlerinde de geniş kapsamlı reformlar içeriyor. Muhalefete varsa öneriniz getirin, dedim bir ses çıkmadı. Hedef kaos yaratmaksa AK Parti buna izin vermeyecektir.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm süreci demokratik siyaseti önceleyen bir süreçtir. Bu süreçte şiddet, silah ve teröre yer yoktur. Çözüm isteyen şiddetin her türlüsünü reddetmelidir. Silah üzerinden bir şey elde edeceğini düşünenler bir yere varamaz. Bizim tutumumuz açıktır. Yeni bir anayasa için seçime gidiyoruz.

Silahlı yöntemi bir yöntem olarak benimseyip, sürecin içine almaya çalışanlarla süreç yürüyemez. Bunun gereğini yapmak konusunda gerekli adımlar atılacaktır. 6-7 Ekim olaylarını kimsenin unutması beklenmesin. Öncelikle kamu düzeni... CHP molotofu savunuyor, neredeyse bonzaiyi savunuyor.

İç Güvenlik Paketiyle polisimize tanınan yetkililer dünyanın her yerinde tanınan yetkilerdir.

CHP ve MHP de yaptıkları çağrı ile takındıkları tutum arasındaki uçurumun hesabını versinler. Kamu düzeni çözüm sürecinin alternatifi değildir. Hem kamu düzenini sağlayacağız hem de çözüm sürecini devam ettireceğiz.

MİT MÜSTEŞARI KİM OLACAK?


Devlette süreklilik esastır. İsmail Hakkı Musa vekaleten görevi yürütmektedir. Yeni bir sim geldiğinde kamuoyuna duyurulur. Devlet işlerinde herhangi bir kesinti olmaz."

Haberin Devamı