Siyaset 'Bakanlarım gizli gizli sigara içiyorlar'
Paylaş
'Bakanlarım gizli gizli sigara içiyorlar'

Sigara karşıtlığıyla bilinen Başbakan Erdoğan'a 'Sigarayla Mücadele Ödülü' verildi

ANAYASA MAHKEMESİ KARARI

Haberin Devamı

Dünya Sağlık Örgütü, sigara ile mücadelesi için Başbakan Tayyip Erdoğan’a “Küresel Sigarayla Mücadele 2010 Yılı Özel Ödülü”nü verdi. Ankara’daki Rixos Oteli’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin sigara yasağının iptali başvurusuna ilişkin vereceği kararı hatırlattı.

Erdoğan, “Ben Anayasa Mahkemesi’nin bu konuda milletimizin, insanımızın anayasadaki gençliğin korunması maddesinden hareketle çok çok hayırlı bir kararı alacağına inanıyorum” dedi.

‘MECBUR MUYUM DUMANINA?’

Sigara karşıtlığıyla bilinen Erdoğan, “Elinde silahla sağa sola saldıran insan ne ise, bana göre bir aktif içici olarak, pasif içici durumunda olan bizlerin de o tür ortamlardaki hali odur. Ben mecbur muyum canım senin içtiğin sigaranın dumanı ile zehirlenmeye?” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan, “Benim Bakanlar Kurulu’mda bir kişi sigara içemez, zaten sigara içen de kalmadı Allah’a şükür. Varsa bile gizli içiyorlar” diye ekledi.

‘BENİM DERDİM DAHA ÇOK’

Başbakan Erdoğan, yasak kararı sonrası sigara içme özgürlüğünün kısıtlandığını düşünen vatandaşlara da, “İntiharın özgürlüğü olmaz. Ben bu olayı intihar olarak görüyorum” diye seslendi.

Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: Bakıyorum üzerinde doğru dürüst giyecek elbisesi yok, evinin hali perişan ama şu cebinde bir paket sigarası var. Soruyorum ‘Niye’ diye. Yanıtı da hazır: Dertten içiyormuş. Benim derdim ondan daha çok. Ben 73 milyonun derdiyle uğraşıyorum.

TÜRKİYE 3 SEÇKİN ÜLKEDEN BİRİ

Başbakan Tayyip Erdoğan’a ödülünü Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Zsuzsanna Jakab verdi. Zsuzsanna Jakab Türkiye’daki sigara yasağını övüp şunları söyledi: “Türkiye, çalışmalar neticesinde artık DSÖ Avrupa Bölgesi’nde halka açık, kapalı alanlarını yüzde 100 dumansız hale getirmiş üç seçkin ülkeden biridir. Bu ödül, tütün kontrolü alanındaki güçlü ve sürekli önderliğiniz ile özellikle Türkiye’nin halka açık kapalı alanlarının dumansız kılınarak, sağlıklı yaşam biçimlerini teşvik konusundaki kararlılığınız nedeniyle verilmektedir