Ekonomi Bakanlık açıkladı! Milli parklara HGS geliyor

Bakanlık açıkladı! Milli parklara HGS geliyor

Paylaş
Bakanlık açıkladı! Milli parklara HGS geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, vatandaşların korunan alanlara zaman kaybetmeden girerek bu alanlarda daha fazla zaman geçirebilmeleri için Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) uygulamasına geçiyor

Başta HGS’ye sahip araçların korunan alanlara beklemeden giriş yapmalarına imkan sağlamanın yanında diğer ziyaretçilerin de yaya olarak veya araçlarıyla girişlerini kolaylaştıran korunan alanlarda Hızlı Geçis Sistemi'nin kurulmasına yönelik olarak geçen Ağustos ayında bir protokol imzalanmıştı.


İLK UYGULAMA ULUDAĞ’DA


İmzalanan protokol gereğince PTT tarafından gerçekleştirilen ihale kapsamında Hızlı Geçiş Sistemi'nin kurulmasına yönelik olarak ilk çalışmaya Bursa Uludağ Milli Parkı’nda başlandı.

Aydın Büyük Menderes Deltası-Dilek Yarımadası Milli Parkı, Bolu Yedigöller Milli Parkı ve Abant Gölü Tabiat Parkı ile Trabzon Altındere Vadisi Milli Parkı gibi ilk etapta 23 adet korunan alanda yapılacak olan Hızlı Geçis Sistemi'nin kurulmasına yönelik olarak sözleşme mart ayında imzalandı. İlerleyen zamanlarda HGS uygulaması bütün korunan alanlarda yaygınlaşarak hizmete sunulacak.

MOBİL UYGULAMA HER ŞEYDEN HABERDAR EDİYOR


Korunan alanlardaki ziyaretçi artışında Milli Parklar Mobil Uygulaması'nın büyük rolü olduğunu vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Uygulama sayesinde milli park veya tabiat parklarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, seyahatlerine başlamadan önce tabiatta gerçekleştireceği aktiviteye göre park seçebiliyor, park sahasına nasıl gideceği hakkında rota oluşturabiliyor, hava durumunu ve giriş ücretlerini öğrenebiliyor. Bu uygulamadaki fotoğraf galerileri sayesinde park alanı hakkında önceden bir izlenim edinebiliyor. Ayrıca kullanıcılar uygulama içindeki haber, duyuru, anket modüllerinden güncel bilgi ve haberlere de ulaşabiliyor” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı