Gündem 'Bakanlık emri Allah'ın emri falan değildir'

'Bakanlık emri Allah'ın emri falan değildir'

Paylaş
'Bakanlık emri Allah'ın emri falan değildir'

Bazı müdürlerin, kendi talimatlarını dinlemediğinden yakınan Kars Valisi Ahmet Kara sert konuştu

Kars Valisi Ahmet Kara, kentin sorunlarını görüşmek için il yöneticileriyle yaptığı toplantıda bazı müdürlerin talimatlarını dinlemediğinden yakındı.

Turan Çelik'e ait et kombinasına Çevre ve Orman Müdürü Erol Bilgir'in çevreyi kirlettiği için 79 bin lira ceza yazmasını eleştiren Vali Kara, "Şimdi bu kirlilikler gerçekten çevreyi rahatsız ediyorsa, gerçekten toplumun bundan zarar göreceğini düşünüyorsan tabii ki ceza yazacaksın. Ama kapalı kombinaya, bakanlık öyle diyor diye ceza yazmanızın mantığı yok. Bakanlık öyle diyorsa, burada da Valilik var. Tutarız tutanağımızı, çalışmadığını belirtir bakanlığa göndeririz. Gerekirse bakanlığı telefonla ararız. Öyle şey olmaz. Bakanlığın emri Allah'ın emri falan değil"dedi.

Haberin Devamı

Çevre ve Orman Müdürü Erol Bilgir ise "Bakanlık da bizi sıkıştırıyor. Elemanlarımız denetime gittiler. Onlar da belediye yeni mezbaha açana kadar sürekli kesim yapmış. Ben de zorunlu olarak ceza kestim. Genel Müdürlük topu bana atıyor. 'Görevini yapmıyorsun, görevini yap' diyorlar. 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca cezayı yaz diyorlar. 100 bin TL'ye kadar cezası var. Şu anda ben ortada kaldım sayın Valim. Bana bir orta yol gösterin" diye konuştu.

Mukadder YARDIMCIEL / KARS, (DHA)