Ekonomi Bakanlık ihaleyle Ferrari sattı

Bakanlık ihaleyle Ferrari sattı

Paylaş
Bakanlık ihaleyle Ferrari sattı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye'ye eksik, yanıltıcı ya da sahte belgelerle girişi yapılırken yakalanan 2011 model sıfır kilometre Ferrari California marka otomobili ihaleyle sattı. Rizeli İş Adamı Ali Mete piyasa değeri yaklaşık 900 bin lira olan aracı 677 bin liraya satın aldı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakırköy Tasfiye İşletme Müdürlüğü’nün Yeşilköy’deki binasında Türkiye’ye eksik, yanıltıcı ya da sahte belgelerle girişi yapılan bazı motosiklet ve otomobillerin satışı ihaleyle yapıldı. İhaleye, cumhuriyet başsavcılığı tarafından Türkiye’ye eksik belge kullanılarak ithal amaçlı girişi nedeniyle el konulan ’Ferrari California’ marka otomobil damga vurdu.

Haberin Devamı

EN YÜKSEK TEKLİFİ RİZELİ İŞ ADAMI VERDİ

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından satış bedeli olarak 799 bin 771 lira belirlenen Ferrari’yi almak için ihaleye katılanlar arasında kıyasıya bir yarış yaşandı. İlk olarak ferrari için satış bedeli olarak belirlenen 799 bin 771 lira kimse tarafından verilmeyince ihaleye geçildi. İhalede ilk teklif 100 bin olarak verildi.

Büyük rekabete sahne olan açık artırmada 677 bin TL ile en yüksek teklifi veren iş adamı Ali Mete, Ferrari’nin yeni sahibi oldu.

'KULLANMAK İÇİN ALDIM'

İhalede en yüksek parayı teklif ederek Ferrari’nin sahibi olan Rizeli İşadamı Ali Mete satış işlemlerinin ardından ferrarisine kavuştu. İhale için Rize’den geldiğini söyleyen Ali Mete, "Arabayı kullanmak için aldım. Kullanılmamış olması nedeniyle ihaleye girdik. Aracı satan devlet bu nedenle biz aracı devletten satın aldık. Plakası İstanbul plaka olacak"dedi. Ali Mete, 677 bin lira ödeyerek satın aldığı ferrarisiyle basın mensuplarına poz verdi.

Haberin Devamı

İhale komisyonuna başkanlık eden Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Bakırköy Tasviye İşletme Müdür Vekili Rukiye Yonluk ise ihalesi yapılan araçların ithal ambarında olan bir araç ya da yurt içinde el konulmuş ve kaçakçılık ambarlarına alınan araçlar olduğunu ifade etti.

Yonluk, "Ferrari ihtal amaçlı gelen bir araç cumhuriyet başsavcılıklarının talimatıyla el konulmuş. Biz 5607 sayılı kanunun 16. maddesine göre el konulmuş bir aracı ihaleyle sattık" diye konuştu. Öte yandan bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre Ferrrari California’nın ikinci el satış fiyatının 330 bin ila 340 bin avro yani 850 bin ila 900 bin lira arasında olduğu, ihalede belirlenen fiyata taşıt alım vergisi ve özel tüketim vergisinin dahil olduğu öğrenildi.

Enver ALAS/İSTANBUL,(DHA)