Gündem Bakanlık o yurt personelinin tamamını açığa aldı

Bakanlık o yurt personelinin tamamını açığa aldı

Paylaş
Bakanlık o yurt personelinin tamamını açığa aldı

Elazığ'da yurtta kalan 4 kıza taciz iddiaları sonrası Aile Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık yurt personelinin tamamını açığa aldı

Elazığ'da 4 kızın 6 yıl boyunca tacize uğradığı iddiaları sonrası Aile Bakanlığı olayla ilgili 3 müfettiş görevlendirdi. Bakanlık, o yurtta görev alan tüm personeli açığa aldı.

Haberin Devamı

6 YIL BOYUNCA TACİZ İDDİASI

2007 ile 2013 yılları arasında cinsel istismar ve tacizlerin yaşandığı iddia edilen Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı 18 yaş altı kız çocuklarının kaldığı Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi’nin binasının kapatıldığı, orada kalan kız çocuklarının ise Çocuk Evleri Sitesi’ne nakledildiği öğrenildi. Elazığ’da 2013 yılına kadar kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuklara hizmet veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı 18 yaş altı kız çocuklarının kaldığı Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi’nde taciz ve cinsel istismarın yaşandığı iddia edildi.

6 ŞÜPHLİ İFADE VERMİŞTİ

İddia ile ilgili 2014 yılında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmada mağdur çocukların verdikleri ifadeler doğrultusunda aralarında olaya karışan ve bilgi sahibi olanların da yer aldığı ileri sürülen 6 şüphelinin ifadesinin alındığı öğrenilirken, savcılık soruşturmasının devam ettiği bildirildi. Olaylarda adı geçen Harput Kız Yetiştirme Yurdu’nun binasının ise tamamen boşaltıldığı, çocukların ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde kurulan Çocuk Evleri Sitesi’ne gönderildiği belirtildi.

Haberin Devamı

3 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ, PERSONEL AÇIĞA ALINDI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Elazığ Valiliği’ni bilgilendirdiklerini, soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Aile Bakanlığı, olayla ilgili 3 müfettiş görevlendirdi ve yurtta görev alan personelin tamamının açığa aldı.