Türkiye (Son Dakika) Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda tehlikeli gerginlik

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda tehlikeli gerginlik

Paylaş
Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda tehlikeli gerginlik

"Hayır" propagandası için kurulan, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grubun üzerine "indirin bunları" diye bağırarak yürüyen bir adama yanındakiler engel olmaya çalıştı

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda bir adam 'Hayır' propagandası yapan grubun üzerine yürüdü. Çevredekilerin yatıştırmakta güçlük çektiği adam, bu kez bir kadının üzerine yürüyüp broşür ve bildirileri taşıdığı eline vurdu.

DÖVİZLE VURDU ORTALIK KARIŞTI


Bu sırada 'Hayır' standında görevli olduğu anlaşılan bir genç bu noktaya koşarak geldi ve yatıştırılamayan adama elindeki dövizle vurdu. Bu kez dövizli genç, olayların başlamasına neden olan adamın da aralarında bulunduğu 6 - 7 kişinin tekme ve yumruklu saldırısına uğradı.

Olaya 'Hayır' standında bulanan diğer kişiler de müdahale etti.

PİŞKİN CEVAP: VURURUZ ABLA


Bu sırada bir kadının saldırgan gruba "niye vuruyorsunuz" diye tepki göstermesinin üzerine, saldırganlardan biri "vururuz abla" diye yanıtladı.
Taraflar ayrıldıktan sonra meydanda toplanan grup "faşizme karşı omuz omuza" diye slogan attı, aralarından biri de "meydanı boş mu zannettiniz" diye bağırdı.

"BİZ KİMSEYE SALDIRMIYORUZ'


'Hayır' standında görevli kadın, olayların başlamasına neden olan kişinin önlerinden 3 - 5 defa geçtiğini, geçişleri sırasında küfür de ettiğini iddia etti ve şöyle konuştu.

"Bunlar bize her yerde saldırıyor. Darp ediliyoruz. Bu ilk olay değil. Geçen gün de metro istasyonunun önünde saldırdılar. Sürekli bir şey halindeyiz , tedirginlik.. Zannediyorum bunlar kaybedeceklerini anladılar başka neden bulamıyorum. Pankartlara, bize saldırıyorlar, arkaya çekip dövmeye kalkıyorlar. Biz kimseye saldırmıyoruz sloganımızı atıyoruz, müziğimizi çalıyoruz, partimiz için çalışıyoruz. Kimseye hakaret ettiğimiz yok. Onlar bize küfür ediyor, hakaret ediyor, darp etmeye çalışıyor. "

MEYDANDA HEM "HAYIR" HEM "EVET" STANTLARI VAR


"Hayır" ve "Evet" propagandası için yan yana stantların bulunduğu Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yaşananlar bir cep telefonunun kamerasına kaydedildi.

Haberin Devamı