Gündem Bakırköy'de şiddetli patlama

Bakırköy'de şiddetli patlama

Paylaş
Bakırköy'de şiddetli patlama

Bakırköy'de şiddetli patlama

Bakırköy İncirli Caddesi üzerindeki 70 numarada bulunan binanın bodrum katında saat 07.15 sıralarında patlama meydana geldi.

Büyük bir sesle birlikte bodrum katın üzerindeki dükkanların cam ve çerçeveleri, patlamanın şiddetiyle etrafa fırladı. Olay yerinden geçen inşaat işçisi Servet Şahinbaş (52) ile patlamanın meydana geldiği binanın giriş katındaki bir kargo şirketinde çalışan Oğuz Deliktaş (25) yaralandı.

YARALILARIN DURUMU İYİ

Yaralılardan Servet Şahinbaş, çevredeki bir kişi tarafından yakındaki Özel Çamlık Hastanesi'ne yaya olarak götürüldü. Elleri yanan Oğuz Deliktaş da özel bir otomobille Bakırköy Doktor Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

PATLAMANIN NEDENİ: GAZ SIKIŞMASI

İtfaiye ve bomba uzman ekiplerinin yaptıkları incelemede patlamanın mutfak tüplerinden sızan gazın sıkışması sonucu meydana geldiğini belirledi. Patlamanın mesai saati başlamadan meydana gelmesi, olası büyük bir faciayı önledi.



Patlamada giriş katta bulunan kargo şirketi şubesi ve bir kuaför dükkanı kullanılamaz hale geldi. Patlamanın etkisiyle yolun karşı tarafında bulunan bir banka şubesinin kapı camı, çevredeki bazı dükkanların da camları kırıldı. Patlamada binanın bodrum katında da büyük hasar oluştu. Binanın arka tarafındaki sığınak duvarı patladı. Görgü tanıkları şiddetli bir ses duyduklarını bomba patladığını zannettiklerini söyledi.

KAYMAKAM İNCELEME YAPTI

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanma ihtimaline karşı önlem aldı. Polis ekipleri de çevrede güvenlik tedbiri alarak vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Temizlik ekipleri de yola saçılan cam ve çerçeveleri topladı. Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin de olay yerine gelerek bilgi aldı. Patlamayla ilgili soruşturma sürüyor.

Ozan URAL / İSTANBUL DHA

2