Ekonomi Bakkallar süpermarkete karşı!

Bakkallar süpermarkete karşı!

Paylaş
Bakkallar süpermarkete karşı!

Aydın'ın Umurlu Mahallesi'nde, Esnaf ve Sanatkarlar Odası öncülüğünde biraraya gelen 12 bakkal, süper marketlere karşı birleşti. Umurlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Üncül, "Mücadele etmezsek, kapanan belediyemiz gibi biz de yok oluruz" dedi

Aydın’ın büyükşehir olmasının ardından beldeliği kapatılıp, mahalleye dönüştürülen Umurlu’da faaliyet gösteren 20 bakkaldan 12’si, süper marketlere karşı birleşme kararı aldı.

Umurlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası öncülüğünde başlatılan proje kapsamında bakkallar ’Umurlu Marketler Birliği’ adı altında birararaya geldi. Umurlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Üncül, "Bakkallar olarak yaklaşık 5 yıldır süpermarketlere karşı sıkıntıyı yaşıyoruz. Belediyemiz kapatıldıktan sonra daha çok sıkıntı yaşamaya başladık. Büyük marketler mahallemizde çoğalmaya başladı. Biz de buna karşılık 6 kişiden oluşan bir komisyon kurduk ve neler yapabileceğimizi masaya yatırdık. Yaptığımız çalışmalar sonunda odamız üyesi 12’sinin biraraya gelmesiyle birlik kurduk" dedi.

’TESLİM OLMAK YOK, MÜCADELE EDECEĞİZ’

Umurlu Mahallesi’nde bakkal işleten Çetin Benli, Özkan Sertel, Güngör Kabakçı, Tevfik Berberoğlu, Mustafa Karasu ve Yusuf Kaçar’dan oluşan 6 kişilik komisyonun çalışmalarını tamamladığının altını çizen Erdoğan Üncül, "Bizler birlikten güç doğacağına inanıyoruz. Büyük marketler gibi öncelikle vitrinlerimizi hazırlayacağız, ürünleri toptan bir yerden alıp fiyatlarımızı da onlarla yarışır hale getireceğiz. Burada yaşayan vatandaşlarımızın zincir mağazalar yerine tekrar bizi tercih etmesi için cazip imkanlar sunacağız. Burada yaşayan insanların düğününde de cenazesinde de biz varız. Zincir marketlere karşı teslim olmayacağız, mücadele edeceğiz. Mücadele etmezsek, kapanan belediyemiz gibi biz de yok oluruz" diye konuştu.

Umurlu Marketler Birliği’nin en kısa zamanda faaliyete geçeceğini söyleyen Üncül, vatandaşları da bakkallardan alışveriş yapmaya davet etti.


Cem ULUCAN/AYDIN, (DHA)

Haberin Devamı