Gündem Bakliyat fabrikasındaki yangın 5 saatte söndürüldü

Bakliyat fabrikasındaki yangın 5 saatte söndürüldü

Paylaş
Bakliyat fabrikasındaki yangın 5 saatte söndürüldü

Mersin'de bakliyat fabrikasında çıkan yangın, 5 saatlik çaba ardından kontrol altına alındı. Büyük çapta zararın meydana geldiği yangına bir TIR'da bulunan ambalaj malzemelerinin neden olduğu belirtildi

Yangın, saat 02.00 sıralarında merkez Akdeniz İlçesi Kazanlı yolu üzerindeki Arbel Bakliyat Hububat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Fabrikasında çıktı. Türkiye'nin en büyük bakliyat ihracatçılarından Mahmut Arslan’a ait fabrikada, yükleme-boşaltma işlemi yapan TIR'ın motor bölümünde çıkan yangın, dorsesindeki karton ve ambalajların alev almasıyla kısa sürede hububat depolarına sıçradı.

Haberin Devamı

Yangına ilk müdahaleyi kendi çabaları ile fabrika çalışanları yaparken, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri gönderildi. Tüm çabalara karşın alevler kontrol altına alınamayınca, bu kez de bölgeye, çevre ilçeler ve Adana’dan takviye ekipler sevk edildi, Orman Bölge Müdürlüğü’nden yardım istendi. Çok sayıda itfaiye ekibinin çabaları sonucunda yaklaşık 5 saat sonra yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı.

Büyük çapta zararın meydana geldiği yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. Bu arada, yaklaşık 100 dönümlük arazi üzerine kurulu bulunan tesisin, binlerce ton hububat ve bakliyat işleme kapasitesinin bulunduğu bildirildi.

Mustafa İNSAN/MERSİN, (DHA)

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4334","4334","201012","4334-4.jpg");

Haberin Devamı