Siyaset Balbay: CHP'den mutluluk duyarım
Paylaş
Balbay: CHP'den mutluluk duyarım

İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı gazeteci Mustafa Balbay, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısına yanıt verdi

İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı gazeteci Mustafa Balbay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Balbay bizi tercih ederse mutlu oluruz" sözlerine ilişkin avukatı aracılığıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Cezaevine girmeden önceki süreçte iki kez daha milletvekilliği teklifi aldığını belirten Balbay, "Ancak her ikisini de gazetecilik mesleğini çok sevdiğimden dolayı geri çevirmiş ve Merhum Ecevit’e "Bu ülkenin iyi gazetecilere de ihtiyacı var’ cevabını vermiştim.

"BALBAY CHP'Yİ TERCİH EDERSE MUTLU OLURUM"

Uğur Mumcu’nun çok fazla bilinmeyen bir sözü vardır. "Ben gazeteciyi sadece kalemiyle geçinen kişi olarak tanırım’ der. Kılıçdaroğlu’nun benim milletvekilliği adaylığımla ilgili olarak Uğur ağabeyin bu sözüne atıf yapması benim için ayrıca mutluluk verici bir olaydır" dedi.

"KALEMİMİ BUNDAN SONRA SİYASET YAPARKEN KULLANACAĞIM"

Şu ana kadar hep gazetecilik kimliğiyle tanındığını belirten Balbay, "Ve bundan sonra da kalemimi asla elimden bırakmayacağım. Kalemimi bundan sonra siyaset yaparken kullanacağım.

Ülkemin içinde bulunduğu koşullar ve son gelişmeler merkez üssümün atık siyaset olması gerektiğini düşünmeme neden oldu" diye konuştu.

"ZULÜMHANE KİTABIM BENİM SİYASİ MANİFESTOMDUR"

Son kitabı "Zulümhane"nin aynı zamanda kendisinin siyasi manifestosu olduğunu söyleyen Balbay, "90’lı yıllardaki insan hakları kıyımları ile 2000’li yıllardaki hukuk kıyımlarında yaşadığım koşulları görürsünüz satır aralarında" ifadesini kullandı.

"CHP SİYASET KAZANI"

"CHP bir siyaset kazanı. Ben de o kazanın içinde yoğrulmaktan mutluluk duyacağım" diyen Balbay açıklamasında, "Aday olarak gösterileceğim yer konusunda ise hiçbir tercihim bulunmamaktadır.

Bu yer mesleğimin ilk 10 yılını geçirdiğim İzmir de olabilir son 20 yılını geçirdiğim Ankara da. Hatta ikamet ettiğim yer olan Silivri dahi olabilir. Ancak ikamet değişikliğini şu aşamada yapamadım.

Bu da tutuklulukta 3. yılına girmiş bir gazeteci için çok da sorun olmasa gerekir. İfade ettiğim gibi bu konu tamamen CHP Genel Merkezi’nin takdirindedir" ifadelerine yer verdi.

"SALDIRIYA UĞRAMAYA HAZIRDIM AMA TERÖRİST YAFTASI YAPIŞTIRILMAYA ASLA"

Balbay’ın açıklaması şöyle devam etti: "Siyasi tarihimizde siyasete girmiş çok sayıda gazeteci bulunmaktadır. 29 Ekim 1923 yılında meclis kürsüsünde "Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yönetim şekli Cumhuriyet’tir’ diyen kişi Cumhuriyet Gazetesi’nin Kurucusu ve Milletvekili Yunus Nadi’dir.

Yunus Nadi’nin gazeteciliği tartışmaya dahi açılmaz. Medya mensuplarından en iyi 5 gazeteciyi yazmaları istense çok farklı listeler ortaya çıkabilir. Bu noktada meslek yaşamımın sorgulanmasına her zaman açığım.

Bu konuda verilecek cevaplarım da mevcuttur. Ancak meslektaşlarım arasından kimse bana terörist diyemez! Benden bir terörist üretilmesi de mümkün değildir.

Çetin Emeç katledildiğinde atleti ile çekilmiş fotoğrafları yayınlanmıştı. Ben atletli olarak aynanın her karşısına geçtiğimde, o fotoğraflar aklıma gelir. Eğer atletimde bir çizik veya yırtık var ise derhal değiştirirdim. Ben saldırıya uğramaya hazırdım ama terörist yaftası yapıştırılmaya asla"

Cem TURSUN/DHA

2

Haberin Devamı