Gündem Balbay: Hitler iddianameler arasında

Balbay: Hitler iddianameler arasında

Paylaş
Balbay: Hitler iddianameler arasında

İkinci Ergenekon davasında tutuklu sanık gazeteci Mustafa Balbay, "Ankara'da Hitler'i tarih sayfalarında aramasınlar. Hitler Silivri'de iddianameler arasında" diye konuştu

Kemal Aydın’ın savunmasına ara veren Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, sanık ve avukatların taleplerinin alınmasına geçti.

Tutuklu sanık gazeteci Mustafa Balbay, düşüncelerin, kitapların, yaşam biçiminin yargılandığın ifade ederek, "Bu düşünce soykırımı değildir de nedir?" diye sordu.

"SİLİVRİ İNFAZLI YARGILAMA KAMPI"

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi yanındaki duruşma salonunda görülen İkinci Ergenekon davasının 61. duruşmasında sanık ve avukatlarının talepleri alınıyor.

"BURADA YARGILAMAMA KAMPINDAYIZ"

Talepler bölümünde söz alan gazeteci Mustafa Balbay, 15 aydır tutuklu bulunduğuna dikkat çeken Balbay şöyle devam etti: "Ben dünyadaki birçok savaş kampını, esir kampını gezdim, Balkanlar'daki tecrit kamplarını gezdim.

Burası da Silivri İnfazlı Yargılama Kampı. Her şey demokratik, hukuk içinde görülüyor ama biz infazlı yargılamama kampındayız. Yaşam biçimimiz, düşüncelerimiz, yayınlarımız nedeniyle yargılanıyoruz."

"HİTLER SİLİVRİ’DEKİ İDDİANAMELER ARASINDA"

Görüşmelerinin terör örgütü faaliyeti olarak değerlendirildiğinin altını çizen Balbay "Ankara'da Hitler'i tarih sayfalarında aramasınlar. Hitler, Silivri'deki iddianameler arasında.

Bu iddianameye göre 10.Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşmekle suç işledim. Bu ülkenin nereye gittiğini düşündüğüm için suç işledim" diye konuştu.

"HUKUKU ÜLKE SINIRLARI DIŞINDA ARATMAYIN"

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde Türkiye'nin imzası olduğunu belirten Balbay şöyle devam etti: "Bize hukuku bu ülkenin sınırları dışında aratmayın. Bu toplama kampını, dağıtma kampı yapın.

Aydınlar toplumların akciğerleridir. Bu kampı dağıtın, mahkeme devam etsin, bizi tutuksuz yargılayın" Duruşmada sanıkların taleplerinin alınmasına devam ediliyor.

Cem TURSUN/İSTANBUL (DHA)

2