Siyaset Balbay ve Haberal'a kötü haber
Paylaş
Balbay ve Haberal'a kötü haber

CHP milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile MHP Milletvekili Engin Alan'ın tahliye istemlerinin reddine ilişkin yapılan itirazlara, red talebi geldi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı Hikmet Usta, ikinci "Ergenekon" davası kapsamında, Prof. Dr. Mehmet Haberal ile gazeteci-yazar Mustafa Balbay’ın, tahliye istemlerinin reddine ilişkin karara yaptıkları itirazların reddini istedi.

Haberal ve Balbay’ın avukatlarının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin kararına yaptıkları itirazlar, üst mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesinin ardından, görüşünün alınması amacıyla bu mahkemede görev yapan özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta’ya ulaştırıldı.

Dilekçeleri inceleyen Usta, itirazların reddini talep etti. Savcı Usta’nın red talebini, Anayasa’nın 14 ve 83. maddelerine dayandırdığı öğrenildi.

ENGİN ALAN İÇİN YAPILAN İTİRAZA DA RED TALEBİ

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı Celal Kara, "Emekli Korgeneral Engin Alan’ın tahliye talebinin reddine" ilişkin yapılan itirazın reddini talep etti.

Haberin Devamı