Balığın en iyi 10 adresi

Yemek uzmanları, televizyoncular, şefler, oyuncular tarafından oluşan jüri seçti

Balığın en iyi 10 adresi

Karaköy Lokantası

Akşamları meyhane

Karaköy Limanı Yolcu Salonu’nun tam karşısında. Gündüz lokanta, saat 18.00- 24.00 arası meyhane oluyor. Lakerdası, midye dolması müdavimlerinin gözdesi. Tarihi Karaköy’de eski İstanbul dekorasyonunda rakı-balık keyfinin en tercih edilen yerlerinden. (Tel: 0212 292 44 55)

Kıyı

50 yıldır var

Tarabya’daki Kıyı, ünlülerin de tercih ettiği bir balık lokantası. 1964 yılında açıldı. Her zaman balık lokantalarının en pahalılarından oldu ama en iyilerinden olma özelliğini hiç kaybetmedi. (Tel: 0212 262 00 02)

Vira Vira

Rakı-balık ve Boğaz

Arnavutköy’de rakı-balık ve eşsiz Boğaz keyfini bir arada yaşayacağınız bir lokanta. Güzel havalarda bahçe keyfi de yaşatıyor. Balıklar günlük ve her daim çok çeşitli. Levrek sarması ve kalamar ızgarası çok meşhur. (Tel: 0212 257 18 05)

İskele Restaurant

Eski vapur iskelesi

Eski vapur iskelesi İstanbul’un en gözde balık lokantalarından biri. Tuzda levreği çok meşhur. Mezelerden, lakerda, karides, balık yumurtaları, füme balıkları, hardal soslu levrek marine, uskumru spesiyali önerilir. Manzara harika. (Tel: 0 212 263 29 97)

Balıkçı Kahraman

Her zaman dolu

Rumeli Kavağı’ndaki Balıkçı Kahraman taze ve lezzetli balık yiyebileceğiniz bir yer. Bütün olarak pişirilen kalkan balığı çok meşhur. Külde balık, balık kavurması çok talep görüyor. Ünlülerin, iş adamlarının müdavimi olduğu lokanta her zaman dolu. (Tel: 0212 242 98 99)

Villa Bosphorus

Anadolu yakasında

Boğaz’ın Anadolu yakasında Beylerbeyi Sarayı’nın yanıbaşında. Tarihi atmosferi soluyarak lezzetli balıkları yerken, denizin kokusunu hissederek rakınızı yudumlamak müthiş bir ayrıcalık. Balıklar ve mezeler her zaman taze. Servis mükemmel. (Tel: 0216 318 68 10)

Trilye

Balık için Trilye!

Ankara’da Gaziosmanpaşa semtindeki Trilye Restaurant’ta balık her daim taze. Mezeler Akdeniz ve Yunan mutfağından. Milletvekillerinin, bakanların uğrak yeri. Bir kulüp havasında. Sloganı, “Sağlık için balık ye, balık için Trilye”. (Tel: 0312 447 12 00)

Hisarönü Balık Pişiricisi

Balık ustasından

İzmir Alsancak’taki Hisarönü Balık Pişiricisi, rakı-balık kültürünü İzmirliler’e şık bir mekanda sunuyor. Lezzetli balıklar, İzmir’in ünlü balık ustası Kemal Demirok’un el verdiği oğlu Muammer Demirok tarafından pişiriliyor. (Tel: 0232 421 77 17)

Uzunya Restaurant

Plaj lokantası

İstanbul- Zekeriyaköy’de Uzunya Plajı’nın üzerinde yaz-kış açık. Taze ve lezzetli balık çeşitleriyle şehre uzak olmasına rağmen özellikle hafta sonu çok müşteri çekiyor. Yazın rezervasyon yaptırmak şart. (Tel: 0212 204 0733)

Bay Nihat

Kalamar dolması ünlü

Ayvalık- Cunda Adası’nda sahilde bulunan Bay Nihat, Ahmet Nihat Bekit tarafından 1978’de açılmış. Rumlar’dan kalma binasında tarihi bir atmosferde rakı-balık kültürünün hakkını veriyorsunuz. Mezeleri, yöresel otları, kalamar dolmasının tadı benzersiz. (Tel: 0266 327 10 63)

(11.11.2012 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)