Siyaset 'Balık baştan kokar'
Paylaş
'Balık baştan kokar'

CHP lideri, 'Balık baştan kokar. Balığı da, kokuyu da yok etmemiz lazım' dedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da düzenlenen bir festivalde konuştu. İktidara geldiklerinde sosyal devleti kuracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Balık baştan kokar... Balığı biliyorsunuz, kokuyu da biliyorsunuz. O zaman bu balığı ve bu kokuyu yok etmemiz lazım. Ne zaman? Önümüze sandık geliyor, sandığı koyduğumuz zaman” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Ayaş'ta düzenlenen Dut Festivali’ne katıldı. Burada vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde sosyal devleti kuracaklarını ifade ederken şöyle konuştu:

“İnsanın yoksulluğunu siyasi sömürü alanı haline getiren, insanın yoksulluğunu kullanarak onu ayak altı eden bir düzene son vereceğiz. Biz sadaka devletini değil, sosyal devleti yeniden inşa edeceğiz. Bizim güzel bir atasözümüz var biliyorsunuz. ‘Balık baştan kokar’ balığı biliyorsunuz, kokuyu da biliyorsunuz. O zaman bu balığı ve bu kokuyu yok etmemiz lazım. Ne zaman? Önümüze sandık geliyor, sandığı koyduğumuz zaman. Demokratik yollarla yapacağız.”

“TEMİZ DEĞİLLER Kİ, TEMİZ SİYASET LAFINI AĞIZLARINA ALSINLAR”

Haberin Devamı

Siyasetin bir zenginleşme aracı değil, halka hizmet sanatı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Temiz siyaset vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, “Temiz siyaset diyoruz, ama öbür tarafta dut yemiş bülbül gibi bir sessizlik var. Neden acaba? Çünkü temiz değiller ki, temiz siyaset lafını ağızlarına alsınlar” diye konuştu. Vatandaşların ‘Recep gidecek, Kemal gelecek’ tezahüratı üzerine Kılıçdaroğlu, “Recep’i halkın oylarıyla yolcu edeceğiz” dedi.

ANKARA / DHA