Gündem Balık-ekmek çılgınlığı

Balık-ekmek çılgınlığı

Paylaş
Balık-ekmek çılgınlığı

Kumkapı'da ızgara yapılıp vatandaşlara dağıtılan 5 ton izdihama neden oldu

Kumkapı'da 7. Tarihi Yarımada Balık Festivali kapsamında vatandaşlara 5 ton balık, ızgara yapılarak 7 bin ekmek arasında vatandaşlara dağıtıldı. Festivale yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, ızgara balık ekmek yiyebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu zaman zaman izdiham çıktı.

Haberin Devamı

Kumkapı'da gerçekleşen festivale Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Festivale yöresel kıyafet giyerek gelen öğrenciler oyunlar oynadı.

Mustafa Demir daha sonra kendi elleriyle pişirdiği ızgara balık ekmekleri öğrencilere ve vatandaşlara ikram etti. Demir, festivalin temel amacının insanların denizin farkına varması olduğunu söyleyerek, "Festivalin amacı, tarih boyunca denizin hem ticari anlamda, hem de balık anlamında İstanbul'a kazandırdıklarını ortaya çıkaracak etkinlikler yapmaktır" dedi.

7 bin kişiye yetecek kadar balık olduğunu söyleyen Demir, bu tür etkinliklerin bir amacının da vatandaşlarla bir araya gelmek olduğunu sözlerine ekledi. Balık ekmek yiyen öğrenciler ve vatandaşlar festivali çok beğendiklerini söyleyerek, balık ekmeklerin çok güzel olduğunu dile getirdiler.

Haberin Devamı

Hasan YILDIRIM - İSTANBUL - DHA