Gündem Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'dan flaş sözler

Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'dan flaş sözler

Paylaş
Balıkesir Belediye Başkanı  Ahmet Edip Uğur'dan flaş sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istifası istenen Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur açılış töreninde konuştu. Ahmet Edip Uğur, "Eşyanın ömrü var, mevkinin makamın ömrü var. Mevki ve makam için fidan dikmiyoruz. Bu işin içinde vefa da var veda da var" dedi ancak istifa kelimesini kullanmadı.

AK Parti'deki 'belediye başkanları değişimi'nde şimdiye kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa etti.


ERDOĞAN'IN İŞARET ETTİĞİ 3 İSİMDEN BİRİYDİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye istifa çağrısı yapmıştı. Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, flaş bir karar alarak bugün saat 16:30'da kameraların karşısına geçti.

Ahmet Edip Uğur, konuşmasında 'istifa ediyorum' dışında her şeyi söyledi. " Bu işin içinde vefa da var veda da var. Eşyanın ömrü var, mevkinin makamın ömrü var." dedi ancak "İstifa ediyorum" demedi.

İşte Balıkesir Belediye Başkanı'nın o açıklamaları


"Eşyanın ömrü var, mevkinin makamın ömrü var. Bu dünya imtihan yeri. Zerre kadar hayır işlerseniz mükafatını, zerre kadar şer işlersen cezasını alırsın. Kader Ağlarını örüyor. İnançlı insanlarız.

Olan her işte hayır vardır diyoruz. Ne için yaşıyoruz? Ne için çabalıyoruz? Ne mutlu bu kubbede hoş seda bırakanlara hayırla yad edilenlere. Ömrümüzün ne kadar olduğunu Allah bilir.

Biz hizmetlerimizi aksatamayız. Varız veya yokuz. Kıyametimiz koparılırken biz fidan dikiyoruz. Koltuğa tutunmak yapışmak koltuğu bırakmamak...Mevki ve makam için fidan dikmiyoruz. Bu işin içinde vefa da var veda da var. Balıkesir için ülkemiz için Allah'tan hayırlısını nasip etmesini niyaz ediyorum."


"HANIMI BİLE İNANDIRAMIYORUZ" DEMİŞTİ


Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan boşalan başkanlığa seçim yapmak için toplanan Türkiye Belediyeler Birliği Meclisinde divan başkanlığı yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, hakkında çıkan istifa iddialarına, "Ben Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevimin başındayım, halkımın hizmetindeyim. Asılsız haberler çıkıyor, bunların hiçbirine itibar edilmemesini istiyorum. Hanıma bile inandıramıyoruz, hanım diyor ki 'neden söylemiyorsun?' Ankara'ya geldim ama Sayın Cumhurbaşkanımızla bir görüşmem olmadı" demişti.

2014'TE BAŞKAN SEÇİLDİ


30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçiminde, Adalet ve Kalkınma Partisi‘nden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Ahmet Edip Uğur , Nurgül Uğur ile evli. Ahmet Edip Uğur ile eşi Nurgül Uğur'un üç çocukları var.

AK PARTİ'Lİ KADIN VEKİLLE KAVGA ETMİŞTİ


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur daha önce AK Partili kadın milletvekiliyle yaşadığı tartışmayla da gündeme gelmişti.

İşte o görüntüler: