Gündem Balıkesir Belediye Başkanı'ndan istifa iddialarına flaş açıklama

Balıkesir Belediye Başkanı'ndan istifa iddialarına flaş açıklama

Paylaş
Balıkesir Belediye Başkanı'ndan istifa iddialarına flaş açıklama

Son dakika... Önceki gün, “İstifa etmiyorum, istiyorsanız siz görevden alın” dediği öne sürülen AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'dan istifa iddialarına ilişkin açıklama geldi... Uğur, "Hanımı bile inandıramıyoruz. Bana diyor, 'Cumhurbaşkanı ile görüşüyorsun, bize haber vermiyorsun.' Ben de 'Yok öyle bir şey' diyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanlığı da böyle bir görüşme yapılmadığını açıkladı

AK Parti tarafından istifası istenen başkanlar listesinde adı olduğu öne sürülen Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur'un önceki gün, “İstifa etmiyorum, istiyorsanız siz görevden alın” dediği öne sürülmüştü.

AK Parti’de genel başkan yardımcılığı da yapan Uğur’un, ‘partiden istifa edip bağımsız olarak belediye başkanlığına devam etme’ kararı aldığı iddia edilmişti.


'ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ' İDDİASI


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Beştepe'de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile de görüştüğü öne sürülüyordu.


'CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞMEM OLMADI'


Bugün Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin olmadığını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, "Görevimin başındayım, istifa yok" dedi.

'HANIMI BİLE İNANDIRAMIYORUZ'


Uğur, söz konusu iddialarla ilgili olarak, "Hanımı bile inandıramıyoruz. Bana diyor, 'Cumhurbaşkanı ile görüşüyorsun, bize haber vermiyorsun.' Ben de 'Yok öyle bir şey.' diyorum" diye konuştu.


CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN FLAŞ AÇIKLAMA


Bunun ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan da bir açıklama geldi. Açıklamada, "Cumhurbaşkanı, Gökçek'i kabul etti ancak Balıkesir Belediye Başkanı ile bir görüşmesi olmadı" dendi.

Habertürk TV'ye konuşan Edip Uğur şunları söyledi;

Ne istifa ettik, ne Cumhurbaşkanımızla görüştük. Hepsi asparagas haber, uydurulmuş haber. Bunu Habertürk aracılığıyla kamuoyuna duyurmuş olayım. Çünkü ben de artık cevap vermekten bıktım. Hanıma bile inandıramıyoruz. Bana diyor, 'Cumhurbaşkanı ile görüşüyorsun, bize haber vermiyorsun.' Ben de 'Yok öyle bir şey.' diyorum. 'Bütün televizyonlarda resmin çıkıyor, altyazılar geçiliyor' diyor. Böyle bir şey söz konusu. Türkiye Belediyeler Birliği'nin kongresi var. Kongreye geldik.


Melih Gökçek'ten sonra bir kriz daha