Gündem Balıkesir'i karıştıran ilginç hayvan

Balıkesir'i karıştıran ilginç hayvan

Paylaş
Balıkesir'i karıştıran ilginç hayvan

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı İstasyon mahallesi yakınlarında bulunan bir hayvan leşi merak konusu olurken araştırmalar sonunda bunun nadir bulunan 'Hint oklu kirpi' olduğu açıklandı

İlçede yaşayan bir vatandaş mantar toplamak için ormanlık alana giderken yol kenarında daha önce hiç karşılaşmadığı ancak oklarıyla kirpiye benzeyen bir hayvanın leşini gördü.

Haberin Devamı

Vatandaş, bir bölümü diğer hayvanlar tarafından yenildiği için iskeleti, bir kısım derisi ve ayakları kalan leşi ilçeye getirdi. Birçok meraklı vatandaşla veteriner ve avcıların incelediği ancak bir tahminde bulunamadığı hayvan leşi için Kaymakam Yaşar Aksanyar devreye girdi.

AVLANMASI YASAK

Kaymakam Aksanyar’ın talimatıyla İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri leşi inceledi ancak bir sonuca varamadı. Balıkesir Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Dilek Türker Çakır ise, "Bu hayvanın ülkemizde ’Hint oklu kirpi’ olarak isimlendirilen ’Hystrix indica’ olduğunu düşünüyorum. Oldukça nadir görülen bu tür, kırmızı listede yer alıyor ve ülkemizde avlanması yasak" dedi.

Haberin Devamı

DHA