Gündem Balıkesir'in gördüğü en büyük vahşet

Balıkesir'in gördüğü en büyük vahşet

Paylaş
Balıkesir'in gördüğü en büyük vahşet

Balıkesir'de 3 gencin cesedinin bulunmasınn ardından 5 Ocak'tan bu yana haber alınamayan kahve işletmecisi Mehmet Durna'nın da cesedine ulaşıldı

'Sarı Mustafa' lakaplı Mustafa İnan dün akşam saatlerinde, polislere Mehmet Durna'yı öldürüp gömdükleri yeri gösterdi.

Polisler daha önce Serkan Özmen'i çıkardıkları çukurda Mehmet Durna'yı ararken, 'Sarı Mustafa'nın' çalışmaları soğukkanlılıkla izlemesi dikkati çekti. Mustafa İnan'ın bu bölgede daha önce bir süre çobanlık yaptığı belirtildi.

KAZI GÜÇLÜKLE YAPILDI

Polis, Erikçi Deresi'nin kenarındaki kazılarda, doğa koşulları nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Kazılarda dere seviyesinin altına inildiğinde çukura su dolmaya başlaması sıkıntı yarattı.

Polisler suları teneke ve leğenlerle boşalttı. Kazıdan bir sonuç alınamayınca Sivil Savunma Müdürlüğü'nden destek istendi. Sivil Savunma ekipleri, suyu boşaltmak için motopomp getirdi, ancak başarılı olunamadı. Kar yağışı ve tüm zor koşullara rağmen Mehmet Durna'nın cesedine saat 21.00 sıralarında ulaşıldı. Çukurdan çıkarılan ceset Balıkesir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

EK GÖZALTI SÜRESİ

Bu arada, halen Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan cinayet şüphelileri Mustafa İnan, Mehmet Erhan Çetin (25), Serkan Fındık (31), Kamil Demir (24), Ferdi Duran (24), Ziya Yaşar Aşkın (31) ve Arif Çetin (31) için savcının ek gözaltı süresi istediği kaydedildi.

7 şüphelinin, sorgularının tamamlanmasının ardından yarın adliyeye sevk edilmelerinin beklendiği belirtildi.

BALIKESİR ŞOKTA

Katliam gibi cinayetler Balıkesir'de infial yarattı. Vatandaşlar, 4 kişinin öldürülüp gömülmesinden dehşete kapıldıklarını vurgularken, “Böyle bir vahşet olamaz. Hayatının baharında insanların öldürülmesi nasıl açıklanır, aklımız almıyor” diyerek şaşkınlıklarını dile getirdi.

'BENZERİ OLAYLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ'

Balıkesir'de 26 Ocak'ta göreve başlayan ve ilk toplantısında organize suç örgütlerine dikkat çeken Emniyet Müdürü Ömer Aydın da şunları söyledi:

“Organize suçların en önemli konulardan biri olduğunu ve üzerine ısrarla gideceğimizi Balıkesir'e ilk geldiğimde söylemiştim. Aynı şeylerin olmaması, örgütlü suçların bir daha işlenmemesi için çaba sarfedeceğiz. Benzeri olaylara fırsat vermeyeceğiz.”

Hilmi DUYAR/BALIKESİR (DHA)