Yaşam Balkonda lüks tekne

Balkonda lüks tekne

Paylaş
Balkonda lüks tekne

İstanbul Başakşehir’de denize ve teknelere tutkun iş adamı Mesut Boz, iş yerinin balkonunda 14.5 metre uzunluğunda lüks tekne yaptı

Başakşehir’de mobilya dekorasyon işiyle uğraşan iş adamı Mesut Boz, 2013 yılında iş yerinin balkonunda yapımına başladığı 14.5 metre uzunluğundaki lüks teknenin yapımını bitirdi.

Tekne yapma sevdasının çocukluktan geldiğini belirten iş adamı Mesut Boz, “Yat tutkusu, çocukluktan beri bende var olan bir duygu. Denizi ve balık tutmayı seviyorum. Belki hayal gibi bir şey ancak iş yerimizin balkonunda böyle bir yerimiz vardı, hayalimizi gerçekleştirmek için başladığımız bir şey. İş yerimin balkonunda yapabilir miyim mantığıyla burada bu işe başladık. Başardığımıza da inanıyorum. Denize indirdiğimizde de tam anlamıyla başarmış sayılacağız belki ama bu noktaya kadar getirdik. Normal şartlarda tersanelerde olması gereken şeyi biz balkonda yapıyoruz. Biz de burada kendi tersane ortamımızı oluşturduk. Tersaneden tek farkımız ise yerimizin yüksekte olması” ifadelerini kullandı.



"HAVA KOŞULLARI HEP BİR DEZAVANTAJI OLDU"

Hava koşullarının yapım sürecinde sorunlar oluşturduğunu dile getiren Boz, “Bir çadırımız vardı ahşaptan yaptığımız, üzerini branda ile kapattık. Ciddi rüzgarlar oldu bu dönem içerisinde, desteklemek durumunda kaldık. Kar yağınca balkonun çökme riski oldu, alttan destekledik. Kuvvetli rüzgarlarda uçma riski oldu. Çelik halatlarla uçmasın diye çatıyı bağladık yani sürekli olarak mücadele ettik. Hava koşullarının hep bir dezavantajı oldu ama bir şekilde bu günlere kadar getirdik” diye konuştu.

GÖRENLER ŞAŞKIN

Binanın balkonunda tekneyi görünce şaşkına dönen Kasım Tuncer, “Sabah işe geldim, camı açtığımda bir baktım karşımdaki binanın çatısında tekne var. Kendi kendime bu nasıl geldi buraya diye sordum. Daha sonra dışarı çıkıp baktık, adam meğer çatıda tekne yapıyormuş. Kendisi mobilyacı birisi, imkanı da var ve zevk amaçlı olarak bu tekneyi yapıyor. Helal olsun. Şimdi merak ettiğimiz bir şey var; o tekneyi orada yaptılar ancak aşağıya nasıl indirecekler” dedi.

İHA

Haberin Devamı