Yaşam Balonla çikolata kasesi yapımı

Balonla çikolata kasesi yapımı

Paylaş
Balonla çikolata kasesi yapımı

Sunum artık yediklerimizin lezzetinden daha önemli hale geldi. Çikolata kaseleri ise tatlı tutkunlarının kurtarıcısı, farklı sunumlarla önce gözünü doyurmayı sevenlerin ilk tercihi.

Çikolata kaselerinin balonla yapılması, hatta pratik olması da bu iştah kabartan kaseleri daha çekici yapıyor. Daha çok dondurma, kek gibi tatlılarla birlikte tercih edilen çikolata kaseleri meyve sunumlarında da tercih ediliyor.

Haberin Devamı

Malzemeler

1 paket balon (su balonu denilen küçük balonlar)

3 paket bitter çikolata

Su

Yapılışı:

Çikolataları benmari usulü eritin. Bilmeyenler için benmari usulü şu şekilde: Bir tencerenin yarısına kadar su koyun ve ısıtın. Isıya dayanıklı bir kabı da bu tencerenin üzerine koyun. Ardından çikolataları kabın içine atın. Suya temas etmeden, alttaki kabın sıcaklığıyla erimesini sağlayın.

Eriyen çikolatadan aralıklar bırakarak, birer kaşık tepsiye dökün. Balonları şişirin ve soğuyan çikolataları tenceredeki çikolatanın yarısına kadar batırın. Bu işlemi çikolata tamamen soğumadan yaparsanız ısının etkisiyle balonunuz patlayabilir.

Çikolataya batırdığınız balonu kaşıkla tepsiye döktüğünüz çikolataların üzerine koyun. Böylece altı dondurma kupları şeklinde bir görüntü edersiniz. Çikolatanız bitene kadar aynı işleme devam edin.

Haberin Devamı

Buzdolabında 2 saat soğuttuktan sonra balonları patlatın. Çikolata kaseleriniz kullanıma hazır.

Öneri: Dilerseniz bitter çikolata ve sütlü çikolatayı karıştırarak iki renkli bir görüntü elde edebilirsiniz.

Tarif: nasilkolay.com