Gündem Baltalı cinayetin sırrı çözüldü

Baltalı cinayetin sırrı çözüldü

Paylaş
Baltalı cinayetin sırrı çözüldü

Boğazı kesilerek ve baltayla kafasına vurularak öldürülen terzi Nusret Yıldırım'ın katil zanlısı gözaltına alındı

Beyoğlu Katip Mustafa Çelebi Mahallesi Sadri Alışık Sokak Ş.Duman İşhanı’ndaki işyerinde, 24 Ağustos 2010 tarihinde terzi Nusret Yıldırım (63) kafasına baltayla vurularak ve boğazı kesilerek öldürüldü.

Haberin Devamı

Olayın ardından harekete geçen Cinayet Büro Amirliği Ekipleri, işhanının güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Net olmayan kamera görüntülerinde cinayetin ardından bir kişinin net olmayan görüntüsü tespit edildi.

İşhanı esnafının da ifadesine başvuran ekipler, görüntülerdeki kişinin bir ay önce öldürülen terzinin telkiniyle handan çıkarılan çaycı Hakan Ö. olabileceği ihtimali üzerine durdu. Ardından Hakan Ö.’nün cinayetin ardından İstanbul’dan kaçtığı tespit edildi.

Yapılan çalışmaların ardından Ankara’da düzenlenen operasyonda, Hakan Ö. saklandığı bir yakının evinde yakalanarak gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulaması yapılan Hakan Ö. Cinayeti işlediğini itiraf etti. Hakan Ö.’nün ifadesinde, “terzi beni handa istemiyordu. Onun telkiniyle bir ay önce işten atıldım. İşsiz kalınca ne yapacağımı bilemez oldum. Onu öldürmeye karar verdim. Olay günü kimseye görünmeden işhanına geldim. Herkesin çıkmasını bekledim. Terzi, dükkanında yatıyordu. İçeri girdim ve orada bulunan bıçakla boğazını kestim. Ardından yine orada bulunan terzi malzemesi olan balta gibi bir şeyle kafasına vurdum. Öldüğünü gördükten sonra kimseye görünmeden kaçtım" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Polisteki işlemeleri tamamlanan Hakan Ö. Beyoğlu Adliyesi’ne sevk edildi.

Mehmet AKTARAN-İSTANBUL-DHA