Gündem Baltalı sarhoş dehşet saçtı

Baltalı sarhoş dehşet saçtı

Paylaş
Baltalı sarhoş dehşet saçtı

İzmir'de bir taksi şoförü, birahanede bolca içtikten sonra eline geçirdiği baltayla 14 aracın camını parçaladı

İzmir'in Buca ilçesi Şirinyer semtinde, birahanede içki içen 31 yaşındaki İ.U., evine giderken elindeki baltayla park halindeki 14 aracın camlarını kırdı. Sese uyanıp gördükleri karşısında şaşkına dönenlerin ihbarı üzerine gözaltına alınan İ.U., kendisine geldikten sonra ifadesinde, “Alkollüydüm, yaptıklarımı hatırlamıyorum” dedi.

Taksilerde şoförlük yapan İ.U., birahanede alkol alıp eğlendikten sonra saat 02.30 sırdalarında dışarı çıktı. İ.U. aldığı alkolün de etkisiyle, eline geçirdiği baltayla, 451/1 Sokak ve Menderes Caddesi üzerinde park halindeki araçların camlarını kıra kıra yürümeye başladı.

Sese uyananların ihbarı üzerine sokağa gelen polis ekipleri, İ.U.'yu gözaltına aldı. Yapılan incelemede İ.U.'nun 14 aracın ön ve arka ve kapı camlarını kırdığı tespit edildi. Götürüldüğü Şirinyer Polis Merkezi'nde sabaha karşı kendisine gelen İ.U., polise verdiği ifadesinde, alkollü olduğunu ve yaptıklarını hatırlamadığını söyledi.

Haberin Devamı


Camları kırılan otomobillerine hırsız girmemesi için geceyi sokakta geçirmek zorunda kalanlar olanlara büyük tepki gösterdi. İ.U.'nun olay yerine gelen taksi şoförü arkadaşlarının, kafası bozulduğu için böyle bir olayı gerçekleştirdiğini söylemelerine sinirlenen sokak sakinleri, böyle bir savunma olamayacağını belirtti. Saldırıda otomobilinin ön camı kırılan Pınar Arkan, “Gece sese uyandıktan sonra kardeşimden sokağa bakmasını istedim. Ben de baktığımda gördüklerim karşısında şok yaşadım. Hep birlikte bütün sokak sakinleri dışarı çıktık. İnsan baltıyla böyle bir olayı nasıl gerçekleştirir anlamıyorum” dedi.

İ.U.'nun kamyonetin camını kırdığı Alper Okan ise, “Kendi malı gibi kıra kıra gitmiş. ‘İnsaf etmiş' de işyerlerinin camlarını kırmamış” dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, polis tarafından yakalanıp gözaltına alınan İ.U., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)