Gündem Balyoz operasyonunda 6 kişi serbest

Balyoz operasyonunda 6 kişi serbest

Paylaş
Balyoz operasyonunda 6 kişi serbest

Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında adliyeye getirilen 12 kişiden 2'si muvazzaf subay 7 kişi tutuklanmaları istemi ile mahkemeye sevk edildi

Balyoz soruşturmasında gözaltına alınan bir grup emekli asker adliyeye getirildi. Sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden beyaz bir minibüs içinde çıkarılan askerler Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Haberin Devamı

Soruşturması kapsamında gözaltına alınan bir grup muvazzaf asker ise gazetecilerin görüntü almaması için yemekhane kapısından içeriye sokuldu. Soruşturma kapsamında emniyetteki işlemleri tamamlanan Emekli Tümamiral Özer Karabulut, Emekli Korgeneral Ayhan Taş ve Emekli Koramiral Lütfü Sancak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. 3 emekli asker sağlık kontrolünün ardından savcılık katına çıkarıldı.

Adliyeye sevkedilen şüphelilerin isimleri şöyle:

Emekli Korgeneral Ayhan Taş

Emekli Koramiral Lütfü Sancar

Emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk

Emekli Tümamiral Özer Karabulut

Dnz. Kur. Alb. Ümit ÖZCAN

Em. Alb. Metin DİKİCİ

Engin BAYKAL

Ali ihsan Çuhadaroğlu

Mehmet Kaya

VAROL ALBAY CENGİZ KÖYLÜ BALYOZ SORUŞTURMASINDAN SERBEST BIRAKILDI

Haberin Devamı

Ergenekon Davası kapsamında tutuklu bulunan Havacı Albay Cengiz Köylü, Balyoz soruşturması kapsamında ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Y

aklaşık 5 saat Savcı Mehmet Berk tarafından sorgulanan Köylü'ye bir gazete tarafından yayınlanan "Oraj Planı" ile ilgili "Oraj Planı'nı siz mi hazırladınız? şeklinde sorular yöneltildiği öğrenildi.

Sabah saatlerinde adliyeye getirilen askerlere "Seminere katıldınız mı?", "Seminerde neler konuşuldu?" gibi 70-80 sayfadan oluşan sorular sorulduğu öğrenildi. Askerlerin tamamlanan sorgularını soruşturma savcıları Mehmet Berk, Bilal Bayraktar ve Ali Haydar'ın yaptığı öğrenildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 4'ü muvazzaf subay 11 şüphelinin 19:00 sıralarında sorgularının bittigi öğrenildi.