Gündem Balyoz tahliyelerine savcılar itiraz etti

Balyoz tahliyelerine savcılar itiraz etti

Paylaş
Balyoz tahliyelerine savcılar itiraz etti

Balyoz soruşturmasında 19 kişinin serbest bırakılmasına soruşturma savcıları itiraz etti

Balyoz soruşturması kapsamında 12. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Oktay Kuban dün emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, emekli Korgeneral Engin Alan, Tümamiral Ali Semih Çetin, Albay Ümit Özcan, emekli Albay Suat Aytın, emekli Tuğgeneral İzzet Ocak, emekli Albay Kubilay Aktaş, emekli Albay Bülent Tunçay, Albay Mustafa Önsel, Albay Abdullah Zafer Arısoy, Astsubay Musa Fariz, Yarbay Hanifi Yıldırım, Albay Recep Yıldız, Yarbay Ali Rıza Sözen, Albay Yüksel Gürcan, Albay Levent Çehreli, emekli Tümgeneral Bekir Memiş ve Tümgeneral İhsan Balabanlı’yı tahliye etmişti.

Haberin Devamı

12. AĞIR CEZA MAHKEME HEYETİ DEĞERLENDİRECEK

Soruşturma savcıları bu tahliyelere itiraz etti. Savcılar şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi. Savcıların talebini 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyet olhharak değerlendirecek. Bir başkan ile iki üyenin yer alacağı heyette tahliye kararını veren üye hakim Oktay Kuban yer almayacak.

Soruşturma kapsamında savcılar, tutuklandıktan sonra itiraz üzerine 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından serbest bırakılan emekli Tümamiral Özer Karabulut’un tahliyesine de bir üst mahkeme olarak 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Bu itiraz da heyet tarafından değerlendirilecek.

OLCAN VE DALAY İTİRAZI DA DEĞERLENDİRİLECEK

12. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, soruşturma kapsamında savcılar tarafından geçtiğimiz hafta ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevkedilen ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Korgeneral Yurdaer Olcan ve Tümgeneral Abdullah Dalay için yapılan itirazı da değerlendirecek ve karar bağlayacak.

Haberin Devamı

Öte yandan, Ergenekon soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen ve altında 12. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Kuban'ın imzasının bulunduğu kararla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan avukat Yusuf Erikel, Hakan Arıkan ve Arif Bildik’in serbest kalmalarına Ergenekon savcıları itirazda bulunmuştu. Bu itirazlar da 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından değerlendirilecek.

Selahattin GÜNDAY – Cem TURSUN, İstanbulDHA