Gündem Balyoz yeniden adliyede

Balyoz yeniden adliyede

Paylaş
Balyoz yeniden adliyede

Balyoz darbe planıyla ilgili mahkemenin 'yakalanmasını' istediği 102 askerden 77'i ise muvazzaf asker. Bunlardan 28'i general rütbesinde

Yakalama emri çıkarılanlar arasında Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a Gediktepe’deki siperde bilgi veren Hakkâri 3. Piyade Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya da bulunuyor.

Haberin Devamı

Cephedeki general

Mahkeme, bu kararıyla cephede görevde olan komutanın “kaçak sanık” olarak yakalanmasını emrediyor. Ayrıca, yine adresleri belli olan ve daha önceki davetlere uyarak savcılıklarda ifade veren Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç da aynı durumda..

Yine adresleri belli Denizaltı Filo Komutanı Tuğamiral Ahmet Türkmen de aynı maddeye dayanarak hakkında yakalama emri çıkarılan komutanlar arasında. Halen tutuklu bulunan Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek ve Albay Cemal Temizöz de kaçak sanık maddesine dayanılarak yakalanması istenen isimlerin içinde yer alıyor.

İtiraz edecekler

Bugün ayrıca sanık avukatları ‘yakalama kararına’ itiraz hakkını da kullanmaya başlayacak. İtiraz bir üst mahkemeye yani 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılacak. Mahkeme itirazı kabul ederse ‘yakalama kararı’ ortadan kalkmış olacak.

Haberin Devamı

Bugünden itibaren muvazzaf askerler, askeri araçlarla adliyeye gelerek teslim olabilecek ve tutuklandıktan sonra Hasdal Askeri Cezaevi’ne gönderilecek.