Gündem Balyoz'da 13 tutuklama

Balyoz'da 13 tutuklama

Paylaş
Balyoz'da 13 tutuklama

Balyoz soruşturmasında gözaltına alınan emekli ve muvazzaf subaylardan dün de emekli bir amiral ve 2 general ile 10 asker daha tutuklandı

Savcılık sorguları tamamlanan Emekli Koramiral Ali Feyyaz Öğütçü, Emekli Albay Emin Küçükkılıç, Emekli Albay Suat Aytın, Emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, Emekli Albay Kubilay Aktaş, Emekli Tuğgeneral İzzet Ocak, Deniz Albay Recep Yıldız ve 6 muvazzaf subay Subay İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklandı.

SERBEST BIRAKILANLAR

Bir muvazzaf subay için denetimli serbestlik hükmü uygulandı. Emekli Albay Mustafa Çalış, Emekli Tuğgeneral Ahmet Baki Erdoğan, Emekli Tuğgeneral Gaffur Aksu, Emekli Albay Yusuf Ziya Toker, Emekli Albay Musa İstek ve bir muvazzaf serbest bırakılırken, iki günde tutuklu asker sayısı 20’ye ulaştı.

FIRTINA VE ÖZDEN BUGÜN SAVCILIĞA GÖNDERİLECEK

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ile eski 1. Ordu Komutanları emekli orgeneraller Ergin Saygun ve Çetin Doğan’ın savcılığa gönderilmeleri bugüne kaldı.