Gündem Balyoz'da 21 askere tekrar tutuklama

Balyoz'da 21 askere tekrar tutuklama

Paylaş
Balyoz'da 21 askere tekrar tutuklama

Balyoz soruşturması kapsamında tahliye edilen 21 kişi için savcılıktan yapılan itirazlar üzerine yeniden tutuklama kararı verildi

Balyoz soruşturmasında perşembe günü tahliye edilen 11'i muazzaf 8'i emekli 19 asker ile geçtiğimiz günlerde nöbetçi mahkeme tarafından serbest bıkarılan 2 asker hakkında tekrar yakalama kararı çıkarıldı

Haberin Devamı

19 ŞÜPHELİ PERŞEMBE GÜNÜ TAHLİYE EDİLMİŞTİ

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Oktay Kuban perşembe günü aldığı kararla emekli Orgeneral Çetin Doğan, Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, Emekli Korgeneral Engin Alan, Tümamiral Ali Semih Çetin, Albay Ümit Özcan, emekli Albay Suat Aytın, emekli Tuğgeneral İzzet Ocak, emekli Albay Kubilay Aktaş, emekli Albay Bülent Tunçay, Albay Mustafa Önsel, Albay Abdullah Zafer Arısoy, Astsubay Musa Fariz, Yarbay Hanifi Yıldırım, Albay Recep Yıldız, Yarbay Ali Rıza Sözen, Albay Yüksel Gürcan, Albay Levent Çehreli, emekli Tümgeneral Bekir Memiş, Tümgeneral İhsan Balabanlı’yı tahliye etmişti.

Cuma günü ise soruşturma savcıları bu tahliyelere itiraz etmişti.Bu itirazı değerlendiren 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu 19 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Haberin Devamı

KORGENERAL OLCAN VE TÜMGENERAL DALAY

12. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, soruşturma kapsamında savcılar tarafından geçtiğimiz hafta ifadeleri alındıktan sonra üye hakim Kuban tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Korgeneral Yurdaer Olcan ve Tümgeneral Abdullah Dalay’ın serbest bırakılmalarına itiraz kararını da değerlendirdi.Heyet bu iki isim hakkında da yakalama kararı çıkarttı.

KARABULUT'UN TEKRAR TUTUKLANMASI İSTEMİNE RET

Soruşturma savcıları, tutuklandıktan sonra itiraz üzerine 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından serbest bırakılan emekli Tümamiral Özer Karabulut’un tahliyesine de bir üst mahkeme olarak 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Bunu da karara bağlayan mahkeme heyeti savcıların itirazını reddetti.

TAHLİYE GEREKÇESİ NEYDİ?

Tahliye kararına imza atan üye hâkim Oktay Kuban, gerekçesini şöyle açıklamıştı:

“Kuvvetli suç şüphesi olgusunun bulunmaması, tutuksuz yargılamanın yargının amacına ulaşmasına engel oluşturmaması, yüklenen suçların hukuki vasfının değişme ihtimali, şüphelilerin savcılık tarafından serbest bırakılması, bir kısım şüphelilerin sorgu hâkimliğince serbest bırakılması, avukatların itirazı üzerine mahkeme heyetlerince serbest bırakılması.”

Haberin Devamı

DHA